Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjailija Seita Vuorela on kuollut

Palkittu lasten- ja nuortenkirjailija oli kuollessaan 44 vuoden ikäinen.

Ranskan kirjamarkkinat raottuvat myös suomalaisille

Ranskalaiset kirjankustantajat markkinoivat suomalaista kirjallisuutta yhä aktiivisemmin. Pohjoismainen kirjallisuus on saanut huomiota Pariisin kirjamessujen yhteydessä kuluneena viikonloppuna. Salon du Livre -messut ovat maailman suurin ranskankielinen kirja-alan tapahtuma.

Miniteatteri nostaa Peppi Pitkätossun harteilleen

Hämeenlinnan Miniteatteri on esiintynyt yhtäjaksoisesti jo viisikymmentä vuotta Aulangon granittilinnassa. Vahva tyttö, Peppi Pitkätossu saa miniteatterilaisilta tuoreen näkemyksen kesän juhlanäytelmässä.

Kulttuurilehtikatsaus 22.11

Kulttuurilehdet paljastavat, miksi zombiet eivät enää ole elokuvasuosikkeja. Katsauksesta käy myös ilmi, että hyvään sisustukseen kuuluvat villiintyneet sopukat.

Hotakainen ja Oksanen Pariisin messujen suomalaisiksi kärkinimiksi

Pariisin ensi vuonna pidettäville kirjamessuille on kutsuttu kahdeksan suomalaiskirjailijaa. Suomi ja muut Pohjoismaat ovat kirjamessujen kunniavieraina. Kutsun ovat saaneet Monika Fagerholm, Kari Hotakainen, Daniel Katz, Sofi Oksanen, Seita Parkkola, Matti Rönkä, Johanna Sinisalo ja Märta Tikkanen.

WSOY:n säätiö palkitsi Matti Klingen elämäntyöstään

WSOY:n kirjallisuussäätiö on palkinnut professori Matti Klingen elämäntyöstään historian ja kirjallisuuden parissa. Säätiö palkitsi samansuuruisella 10 000 euron tunnustuspalkinnolla myös yhdeksän muuta kirjailijaa, kääntäjää ja kuvittajaa.

Usva toi Seita Parkkolalle Pertsa ja Kilu -palkinnon

Seita Parkkola palkittiin koko tuotannostaan vuoden 2010 Laivakellolla. Palkintoraati kiitti Parkkolaa erityisesti uusimmasta kirjasta Usvasta.

Kotka-päivän teemana 65+

Kotkan komein "Viiksi-Vallu" selviää, kun Kotka-päivää juhlitaan ikääntymisen merkeissä. Vanhemman väen lisäksi nuorilta tulee merkittävä panos päivän ohjelmaan.