Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näin takaat, että pääsiäislammas maistuu villasukalta – keittiömestarin viime hetken vinkit

Harva on syönyt oikeasti villasukkaa, mutta silti moni lampaansyöjä haukkuu lammasannostaan villasukan makuiseksi. Villasukan makua ei pysty maustamalla kadottamaan, mutta muutamalla konstilla villasukan maun pystyy varmistamaan. Keittiömestari Jukka Kyllönen kertoo kuinka se tapahtuu.

Kreikan äärioikeisto jakaa pääsiäisen ruoka-apua vain kantaväestölle

Kultainen aamunkoitto -puolue lupaa pääsiäislammasta kriisi-Kreikan kansalaisille. Ateenan pormestari vastustaa muiden hädänalaisten syrjimistä.

Pääsiäislammas pitää hankkia jo syksyllä pakastimeen

Lihan ostaminen suoraan tilalta kiinnostaa kuluttajia. Lihan alkuperän varmistamisen lisäksi maalaismaiseman elämyksellisyys kiehtoo ostajia.

Pääsiäislampaalla on herkullinen historia

Jeesuksen viimeisen aterian tapaan moni nauttii pääsiäisenä lammasta. Pääsiäisen ja lampaan kristillinen historia ulottuu kauas. Lahden ortodoksisen seurakunnan lammasperinne on kirkkoherran istuttama.

Pääsiäislammas vaatii tuhdin kumppanin

Uuden-Seelannin ja Suomen sanasodan myötä tänä pääsiäisenä suomalaisille maistuu kotimainen lammas. Lampaan kumppaniksi suositaan täyteläistä punaviiniä, mutta myös olut ja valkoviini sopivat pääsiäispöytään.

Karitsa kasvaa lähilampolan lämmössä

Yhä useampi kattaa pääsiäispöytäänsä karitsanlihaa. Etenkin lähilammas on entistä suositumpaa, ja viime hetken kyselijöille joudutaankin lampoloista myymään ei-oota. Vikkelimmät ovat varanneet pääsiäispaistinsa jo kuukausia ennakkoon.

Pääsiäislammas voi olla kortilla

Lampaanlihan hinta on nousussa. Uuden-Seelannin ja Australian rajujen luonnonolojen vuoksi lampaanlihan tarjonta on nyt selvästi kysyntää vähäisempää, joten saatavuusongelmia voi olla pääsiäisenä.

Lampaanlihaa hankkiessa oltava ajoissa asialla

Lampaanlihan saatavuus on parantunut Pohjanmaalla. Lammastilat ja uuhimäärät ovat kasvaneet alueella ja se helpottaa erityisesti pääsiäisajan kysyntäpiikkiä.