Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Taikuri David Copperfield ei joudu maksamaan korvauksia turistille, joka loukkasi itsensä katoamistempussa

Oikeus arvioi, että Copperfield oli ollut huolimaton, mutta brittituristi on itse vastuussa loukkaantumisestaan. Keskustele aiheesta jutun lopussa.

Kani on kuollut – nykytaikuri ei kisko hatusta jäniksiä

Stereotypioiden taikuri on frakkiasuinen mies, joka vetelee silinterihatusta kaneja. Suomen pohjoisin ammattitaikuri Juha-Matti Ristiharju ei ole tuo kaneja kiskova frakkimies.

Taikurit hakevat vaikutteita standup-koomikoilta

Stand upin suosion myötä myös monet taikurit ovat lisänneet repertuaareihinsa entistä enemmän komiikkaa. Taikureiden ammattikunta on yhä voimissaan: esimerkiksi Oulun seudulla toimii parikymmentä taikuria.

Taika-Tuukka telkkariin taikomaan

12-vuotiaalla Tuukka Muukkosella on tärkeä esitys edessä. Nuori taikuri osallistuu Tähti 2010 -kilpaan. Kylmiltään Tuukka ei kilpaan lähde, hänellä on usean vuoden kokemus temppujen tekemisestä.

Taikurit kisaavat Kouvolassa

Noin kaksisataa taikuria kilpailee taikuudessa ja esiintyy Kouvolassa lauantaina alkaneilla Taikapäivillä. Taikatempuilla on kysyntää näinä päivinä, sillä temput vievät ajatukset arjen harmaudesta.

Taikuri David Copperfield Suomessa

Maailman tunnetuin taikuri David Coppefield esiintyy parhaillaan Suomessa. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti suuren luokan tempuistaan ja tuonut ainoana taikuriesitykset suuriin urheilukatsomoihin. Omina esikuvinaan Copperfield pitääkin taikureiden sijaan lähinnä menestyneitä elokuvaohjaajia.