Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ilkivallantekijä tyhjensi jauhesammuttimen parkkiluolassa – pöly aiheutti palohälytyksen ja pääsy luolaan katkesi hetkeksi

Pelastuslaitoksen piti käydä tarkistamassa tilanne ennen kuin Hämpin parkin sisäänkäynnit voitiin taas avata.

Maanalaisen parkkiluolan P-Hämpin laajennuksen suunnitelmat selviävät loppuvuodesta

P-Hämpin uuden osan on tarkoitus sijoittua tulevan asemakeskuksen ja Tullin alueen alle.

Parkkiluola laajenee rautatieaseman alle Tampereella – P-Hämpin pysäköintitila tuplaantuu keskustassa

Vanha pysäköintitalo Rautatienkadulla saa väistyä asemakeskuksen tieltä. Uusia parkkipaikkoja rakennetaan maan alle.

Pysäköintifirma keksi keinon vähentää kolhuja ahtaissa parkkihalleissa: pienennetään ruutuja entisestään leveämmillä viivoilla

Vanhoissa pysäköintitaloissa ei ole juurikaan varaa pysäköintiruutujen suurentamiseen. Tampereella huomattiin, että auto osuu ruutuun paremmin, kun reunaviivat maalataan hiukan leveämmiksi.

Katso pormestaritentti: Asuntoja ja viheralueita – vai sittenkin suojeluun koko Tampereen Eteläpuisto?

Pormestaritarjokkaat eivät innostuneet väittelyyn, mutta autoista ja puistoista sentään heltisi hiukan näkemyseroja Keskustorilla.

Kunkun Parkin suunnittelu viivästyy Tampereella

Hämeenkadun länsiosan alle esitetyn parkkiluolan maaperätutkimukset ovat käynnissä. Kaavaluonnos ja ympäristövaikutusten arviointi julkistetaan näillä näkymillä elo-syyskuussa.

Rantatunnelin työmaa käyntiin juhlallisella alkupamauksella

Tampereen Rantatunnelin rakennustyömaiden valmistelutöitä on tehty jo reilun kuukauden ajan. Tänään alkoivat varsinaiset tunnelin räjäytystyöt.

Tipotien sosiaali- ja terveysasema sai Hyvän rakentamisen palkinnon

Tampereen kaupungin tunnustuspalkinto jaettiin Pirkanmaan rakennuspäivillä. Kunniamaininnan saivat Hämpin parkki ja Särkänniemen Koiramäki.

Hämpin parkki on Euroopan paras

Tampereella Hämeenkadun alla sijaitseva pysäköintiluola on paras uusi pysäköintilaitos Euroopassa. P-Hämppi palkittiin Dublinissa torstaina.

Kunkun parkki toisi Tampereen keskustan alle 1 700 autopaikkaa

Tampereelle suunniteltu pysäköintilaitos Kunkun parkki sijoittuisi Tampereen ydinkeskustaan Hämpin parkista länteen.

Maanalainen noutoparkki rauhoittaa Tampereen rautatieaseman parkkirallia

Tampereen rautatieasemalla asioivat tietävät hyvin, minkälaista kurvailua vapaan parkkipaikan hakeminen aseman edustalla usein vaatii. Perjantaina yhdeksältä virallisesti yleisölle avautuva maanalainen Noutoparkki palvelee junamatkailijoiden saatossa ja haussa.

Pysäköinti kallistuu Tampereella

Tampereen keskustan pysäköintihintoihin tulee kesäkuussa korotuksia. Sunnuntaipysäköinnin maksullisuus ei kuitenkaan toteudu. Lauantain maksullinen aika pitenee kello 18:an. Myös tuntitaksat kohoavat.

P-Hämppiin jaetaan yhä ilmaislippuja

75 miljoonaa euroa maksaneessa pysäköintiluolassa ei ole muutaman ensimmäisen kuukauden aikana ruuhkia nähty. Käyttäjämäärät kasvavat jatkuvasti, mutta erityisesti alkuviikot ovat edelleen hiljaisia.

Pikku Kakkosen puisto pesee kasvonsa tänä vuonna

Tampereen Koskipuistossa sijaitseva Pikku Kakkosen teemaleikkipuisto aiotaan kunnostaa tänä vuonna. Puistosta tulee elämyksellinen leikkipaikka, joka jakautuu kaupunkiin ja metsään.

Hämeenkadun autoliikenne aikanaan kehäkadulle

Tampereen kaupunki jatkaa keskustaliikenteen kehittämistä kehäkatumallin pohjalta. Siinä Hämeenkatu muutettaisiin lähivuosikymmeninä vaiheittain joukkoliikennekaduksi. Autoliikenne siirtyisi pääosin Ratinan-Hämeenpuiston-Satakunnankadun kehälle, jolta pääsisi yhä poikkeamaan ydinkeskustan kortteleihin.

P-Hämppi vie autot pian 30 metrin syvyyteen

Tampereen keskustaan maan alle rakennettu pysäköintiluolasto avataan marraskuun lopussa. P-Hämppi tarjoaa parkkipaikan lähes tuhannelle autolle ja hakee tunnelmaa muun muassa valaistuksesta.

Hämpin Parkin kustannukset ovat kurissa

Tampereen keskustaan Hämeenkadun alle louhittavan Hämpin Parkin budjetti ei ole enää paisunut loppuvuonna. Pysäköintiyhtiö Finnparkin mukaan kokonaiskustannukset näyttävät pysyvän noin 65 miljoonassa eurossa.

Hämpin Parkin louhintavaihe päättyy

Tampereen keskustan alle tulevan Hämpin Parkin louhinta on päättymässä. Varsinainen luola on nyt kaivettu, mutta muun muassa sisäänajoa suurennetaan vielä Itsenäisyydenkadun alta. Myös louhittua kiviainesta kuljettanut raskas kuorma-autoliikenne Hämpin Parkin suuaukkojen ympärillä on loppumassa. Työt jatkuvat sisätilojen rakentamisella. Hämpin Parkkiin valmistuu ensi vuoden marraskuussa lähes tuhat pysäköintipaikkaa.

Kävelijästä tulee Hämeenkadun kuningas

Tampereen keskustan katuja käydään läpi kävelijän ja pyöräilijän ehdoilla uudessa liikenneverkkovisiossa. Hämeenkadun muutokset ovat ensimmäisten joukossa. Suunnitelmissa henkilöautot antaisivat ehkä jo lähitulevaisuudessa tilaa kevyelle liikenteelle.

Pendoliinotunneli palvelee jalankulkijaa

Tampereen vanhan asematunnelin ja Matkakeskustunnelin välille rakennetaan pohjois-etelä-suuntainen Pendoliinotunneli. Jalankulkuun tarkoitettuun, noin 60 metriä pitkään yhdystunneliin tulee myös liiketilaa.

Katutyöt kiusaavat keskustojen yrittäjiä

Kaupunkien katutöistä koituu merkittäviä tappioita keskustojen pikkuliikkeille. Esimerkiksi Tampereella katutöiden keskelle jääneiden liikkeiden asiakasmäärä on romahtanut jopa puoleen entisestä. Tunneli- ja katutöiden takia asiakkaiden on vaikea löytää parkkipaikkoja.

Hämpin parkin räjäytyksistä liikennehaittaa

Hämpin parkin rakennustöihin liittyvät räjäytykset rajoittavat kulkua Tampereen rautatieasemalla seuraavien parin viikon ajan. Räjäytysalue rajataan lippusiimoin ja turvamiehet ohjaavat liikennettä.

Frencellin putkirikon syy ei ole selvinnyt

Frenckellin kiinteistössä pahan vesivahingon aiheuttaneen putkirikon varsinainen syy saattaa jäädä pimentoon. Läheisten työmaiden tärinää mittaavat anturit ovat varmistaneet, että sekä Hämpin Parkin että Patosillan työmaalla tehtiin räjäytyksiä samoihin aikoihin kuin putkirikko tapahtui.

Maa järisee vielä kuukausia

Maanalaiset räjäytykset Tampereen keskustassa jatkuvat pitkään syksyyn. Hämpin Parkin hallilouhinta on kuitenkin jo loppusuoralla. Pakkahuoneen aukion kohdalla paukkuu enää pari viikkoa.

Uusia turvaratkaisuja Hämpin Parkkiin

Tampereen keskustan alle rakennettavaan Hämpin Parkkiin tulee monia uusia turvaratkaisuja. Parkkiruutujen luokse pääsee jalkakäytäviä pitkin. Myös sammutusvälineisiin ja poistumisteihin on myös kiinnitetty huomiota.

Tamperetta visioidaan vetten päälle

Tampereen tulevaisuuskuvaa ryhtyy vuoden alusta miettimään kaupungin keskustan kehittämisen strateginen hankeryhmä. Toinen toistaan villimmissä visioissa siintelee koko kaupungin kattava maanalainen parkkiverkosto, kävelypainotteinen keskusta ja Ratinan veden päälle rakennetut kerrostalot.

Parkkityömaa kiipeää asema-aukiolle

Hämpin Parkin hissityömaa haittaa liikkumista Tampereen rautatieasemalla. Maanantaina alkavat työt kestävät aina parkkiluolaston valmistumiseen saakka syksyllä 2012.

Hämpin Parkin työmaa laajenee keskustassa

Maanalaisen Hämpin Parkin työmaa laajenee kuun vaihteessa kolmeen uuteen kohteeseen. Hissi- ja porraskuiluja ryhdytään kaivamaan Suomen Pankin aukiolla, Akateemisen kirjakaupan kulmassa ja Rautatieaseman vieressä. Työmaa-alueet aidataan runsaan vuoden ajaksi.

Hämpin parkin haitat pysyneet kurissa

Puoliväliin edenneet Hämpin parkin räjäytys- ja louhintatyöt ovat sujuneet pääurakoitsija Lemminkäinen Infran mukaan sujuvasti. Päivittäisten räjäytysten häiriöt keskusta-asukkaille on pyritty minimoimaan ja tärinää mitataan jatkuvasti.

Hämpin parkin tunneli etenee

Tampereen Hämpin Parkin räjäytys- ja louhintatyöt ovat edenneet Hämeenkadun alla Stockmannin kohdalle. Syksyn mittaan tunnelia louhitaan kohti Pikku Kakkosen puiston vieressä olevaa Pellavatehtaankadun sisäänajotunnelia.

Soilikin päiväkoti löysi vihdoin uudet tilat

Tampereen Soilikin päiväkoti on löytänyt uudet tilat vaikean etsinnän jälkeen. Pikku Kakkosen puiston naapurissa toiminut yksityinen päiväkoti joutuu muuttamaan vuokrankorotuksen, Hämpin Parkin louhinnan ja remonttien puristuksessa.

Parkkiluola kaivautuu nyt Stockmannin alle

Tampereen Hämpin Parkin louhinta on edennyt osittain jo Stockmannin kohdalle. Koko Hämeenkadun leveydeltä ei kerralla louhita, mutta parin viikon kuluttua tavaratalon kohdalla 30 metrin syvyydessä on jo täyslevyinen ja -korkuinen luola.

Hämpin parkin takaus varmistui

Tampereen kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Hämpin Parkin 20 miljoonan lainantakauksen. Alunperin lainan päävakuutena piti olla pysäköintilaitos, mutta lakiteknisistä syistä maanalainen rakennus ei ole kiinnityskelpoinen ainakaan tarvittavassa aikataulussa.

Kaupunki Hämpin Parkin takaajaksi

Tampereen kaupunki joutunee takaamaan Hämpin Parkin 20 miljoonan euron lainan kokonaan. Alunperin lainan päävakuutena piti olla pysäköintilaitos, mutta lakiteknisistä syistä maanalainen rakennus ei ole kiinnityskelpoinen ainakaan tarvittavassa aikataulussa.

Hämpin Parkki kaivautuu koskea kohti

Hämpin Parkin rakennustyöt ovat parisen viikkoa jäljessä asetetusta tavoitteesta. Ajotunneli parkkiin tullin kulmilta on louhittu valmiiksi. Nyt työt etenevät Hämeenkadun alla.

Hämpin parkki tutisuttaa Hämeenkadulla

Tampereen Hämpin Parkin louhintatyöt siirtyvät tällä viikolla Hämeenkadun alle. Pysäköintikeskuksen luolan räjäytykset tärisyttävät Hämeenkadun kiinteistöjä. Räjäytyssarjat kestävät aiempaa pitempään, jopa yli puoli minuuttia.

Tullikamarilta löydettiin jälleen uusia halkeamia

Tullikamarin rakenteissa on havaittu jälleen uusia vaurioita. Tullikamarin käyttäjien mukaan Klubin alapuolella narikan jakavassa paksussa tiiliseinä on uusi murtuma.

Tullikamarin vauriot haittaavat jo työntekoa

Tampereen Tullikamarin rakenteisiin parkkiluolatöistä syntyneet vauriot alkavat haitata jo työskentelyä festivaalitoimistoissa. Tullikamarin yläkerran toimistotiloissa on lattia painunut niin, että osa ovista ei mene enää kiinni ja työpöydät huojuvat.

Hämpin Parkin rakennustyöt nousevat katutasoon

Tampereen Hämpin Parkin rakennustyöt levittäytyvät kaupungin keskustaan. Alueelle rakennetaan kahdeksan kuilua muun muassa parkkihallin poistumisportaille ja hisseille.

Kaupunki valvoo Tullikamarin korjausta

Tampereen kaupunki varaa oikeuden vaatia vahingonkorvauksia Tullikamarin louhintavaurioista. Tässä vaiheessa kaupunki kuitenkin odottaa, että rakennustöiden tekijä korjaa syntyneet vahingot.

Tullikamaria tukevan betonikuoren valu alkoi

Tampereen Tullikamarin perustuksia vahvistavan betonikuoren ensimmäiset valut on tehty. Tullikamarin perustuksia viedään alaspäin, jotta sen tiilirakenteet pysyisivät ehjinä Hämpin Parkin rakennustöiden aikana.

Museovirastossa ihmetellään Tullikamarin vaurioita

Museovirasto kummastelee Tampereen Tullikamaria vaurioittaneita Hämpin Parkin rakennustöitä. Parkkiluolan räjäytykset ovat saaneet talon perustukset vajoamaan ja aiheuttaneet halkeamia seiniin.

Tullikamarin betonikuoren rakennus alkaa maanantaina

Tampereen Tullikamarin perustuksia vahvistavan betonikuoren rakennustyöt aloitetaan maanantaina. Hämpin Parkin pysäköintikeskuksen louhintoja tekevän Lemminkäinen Infran aluevastaava Jussi Kiuru kertoo, että betonikuori tehdään suunniteltua aiemmin riskien vähentämiseksi.

Hämpin Parkin räjäytykset jatkuvat Tullikamarin vaurioista huolimatta

Tampereen Hämpin Parkin räjäytystyöt jatkuvat normaalisti Tullikamarin seinässä havaituista vaurioista huolimatta. Tullikamarin seinään on tullut halkeamia ja seinä on painunut alaspäin. Tullikamarin toiminta jatkuu tavalliseen tapaan.

Uusi parkkialue messu- ja urheilukeskuksen kupeeseen

Tampereen messu- ja urheilukeskus saanee tuhat uutta parkkipaikkaa syksyyn mennessä. Suuremman eli Partolan liikekeskuksen puoleisen pysäköinnin teko alkanee, kun lumet sulavat.

Messut porskuttivat lamasta huolimatta

Talouslama ei hyydyttänyt Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen toimintaa pahasti kuluneena vuonna. Keskuksessa kävi noin 780 000 kävijää, joista vähän yli puolet oli urheilijoita ja loput tapahtumakävijöitä.

Asema-aukion ruuhkat pahenevat

Tampereen rautatieaseman edustalla asema-aukiolla on odotettavissa ruuhkaa lähiviikkoina. Aukiolla tehdään kaukolämpötöitä.

Hämpin Parkin räjäytystyöt käynnistyvät

Hämpin Parkin rakennustöihin liittyvät räjäytykset aloitetaan tällä viikolla. Räjäytyksiä tehdään Pakkahuoneen aukiolla ja Itsenäisyydenkadulla arkisin kello 7-21 ja ne kestävät joulukuun loppuun.

Hämpin Parkin liikennesumppua raotetaan

Rongankadun eteläinen ajokaista voidaan avata liikenteelle jo viikolla 47 marraskuun puolivälissä, kun parkkiluolan työmaajärjestelyjä muutetaan. Päiväkotilasten ulkoiluhuoletkin on saatu ratkottua.

Hämpin parkin melulle rajoitukset

Hämpin Parkin rakennusajan melu-ja pölyhaittoja pyritään rajoittamaan Tampereella. Maanalaisen pysäköintilaitoksen louhintaa ja rakentamista säädellään yli 20 määräyksellä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle