Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulun sairaalaryppäässä yhdeksän uutta koronavirustapausta – Oulun kaupunginsairaalassa jo 28 tartuntaa

Kaikkiaan Oulussa oli eilen 11 uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Aiempaa herkemmin tarttuva koronaviruksen brittimuunnos on jo valtavirtaa kaupungissa.

Kuopion kristillisellä koululla laajentamissuunnitelmia

Koulun laajennuksen on tarkoitus alkaa jo syksyllä.

Lahden kristillinen koulu sai pysyvän opetusluvan

Koulun kannatusyhdistys on saanut aiemmin vain määräaikaisen järjestämisluvan. Nyt tavoite vakituisesta luvasta on toteutunut.

Lappeenrannan kristillinen koulu jäi ilman perusopetuslupaa

Kaupungilta vihdoin saatu puoltokaan ei auttanut.

Lappeenranta puoltaa kristillisen koulun opetuslupaa

Päätös syntyi kaupunginhallituksessa yhden äänen enemmistöllä.

Kristillisen koulun opetuslupa jälleen selvitykseen Lappeenrannassa

Kristillinen koulu on hakenut kuusi kertaa perusopetuslupaa.

Lappeenrannan kristillinen koulu kosiskelee Taipalsaaren kuntaa

Lappeenrannan kristillinen kasvatus -yhdistys ottaisi taipalsaarelaisia lapsia perusopetukseen ja päiväkotiin.

Kristillinen koulu toimii keksimyynnillä ja lahjoituksilla – On anonut opetuslupaa useita kertoja tuloksetta

Lappeenrannan kristillinen koulu on hakenut kuusi kertaa valtiolta perusopetuslupaa tuloksetta. Nyt Lappeenrannan kaupunki saa oppilaiden valtion avustukset itselleen, vaikka oppilaat eivät ole kaupungin peruskouluissa.

Sexpo huolestui uskonnon ujuttamisesta terveystietoon: "Myös uskonnollisten koulujen tulee noudattaa seksuaalioikeuksia"

Seksuaalisuuden asiantuntijajärjestöstä huomautetaan, että peruskoululaisilla on Suomessa oikeus tasavertaiseen seksuaalikasvatukseen.

Kristillinen koulu Lahdessa yhdistää uskonnon terveystietoon – Opetushallitus: Uskonto olisi pidettävä erillään muista oppiaineista

Uskontoa "erittäin vahvasti opettava" lahtelaiskoulu yhdistää maailmankatsomustaan muun muassa terveystietoon ja historiaan. Pysyvää opetuslupaa ei ole vieläkään saatu.

Ei lupaa Äänekosken Mämmen yksityiskoululle

Jyväskylän kristillisen koulun yhdistys haki opetus- ja kulttuuriministeriöltä lupaa perustaa yksityinen koulu Äänekosken Mämmelle.

Porin kristillinen koulu sai pysyvän toimiluvan

Valtioneuvosto on antanut kristilliselle toivoman toistaiseksi voimassa olevan toimiluvan esiopetukseen ja perusopetukseen.

Rovaniemen kristillinen koulu sai opetusluvan

Opetuslupa heltisi viidennellä hakukerralla. Kristillinen koulu pääsee päätöksen myötä valtiontuen piiriin.

Mämmen kylä havittelee yksityiskoulua

Äänekosken Mämmellä on etsitty muutaman vuoden keinoa jatkaa peruskouluopetusta kylällä. Nyt selvityksessä on mahdollisuus perustaa Jyväskylän kristillisen koululle uusi yksikkö.

Kristillinen koulu hakee jo viidettä kertaa opetusministeriöltä perusopetuslupaa

Lahjoitusvaroin toiminut Kristillinen koulu Rovaniemellä odottaa ministeriöstä myönteistä päätöstä lupahakemukseensa.

Rovaniemen kristillinen koulu aloitti viiden oppilaan voimin

Kristillisen koulun kannatusyhdistys on hakenut perusopetuslupaa valtioneuvostolta turhaan jo neljästi. Koulu aloitti tiistaina kotikoulu-periaatteella viiden oppilaan ja yhden opettajan voimin. Opetustilana toimii Ounasvaaran hiihtoseuralta vuokrattu Punainen tupa.

Kristillinen koulu hakee taas perusopetuslupaa – yhdistys: poliittinen tahtotila estänyt aiemmat luvat

Lappeenrannassa toimiva yksityinen Kristillinen koulu hakee jälleen valtioneuvostolta perusopetuslupaa. Jos koulu saisi perusopetusluvan, se saisi myös valtiontukea. Kristillinen koulu on toiminut Lappeenrannassa vuodesta 2009.

Opetus nojaisi Raamattuun – pieni seurakunta puuhaa kristillistä koulua

Uskon sana -seurakunta suunnittelee Kokkolaan vähintään 45 oppilaan kristillistä ruotsinkielistä koulua, jolle haetaan lupaa opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Lupaprosessi voi olla pitkä, eikä välttämättä johda haluttuun lopputulokseen.

Vaasan Palosaaren koulun kohtalosta ei vieläkään päätöstä

Vaasan Palosaaren koulun kohtalo on edelleen avoin. Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta elättelee toivetta, että opetustoimeen saataisiin lisämäärärahaa eikä Palosaaren koulua tarvitsisisi lakkauttaa. Lautakunta palautti Palosaaren koulun lakkauttamisesityksen ja haluaa asiaan kaupunginvaltuuston kannan.

Satakunnan tietäjät aloittivat kilpailukevään Yle Areenassa

Peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille suunnattu tietokilpailu Satakunnan tietäjät käynnistyi tällä viikolla. Kaksi kertaa viikossa järjestettävät alkuerät näytetään kokonaisuudessaan Yle Areenassa.

Kristillinen lukio haluaa valtakunnallisen toimiluvan

Kaarinassa toimiva erityislukio haluaisi perustaa etäpisteen ensimmäiseksi Satakunnan Laviaan, jossa suljetaan oma lukio syksyllä. Suomen kristillisen yhteiskoulun hakemus toimiluvan laajentamisesta on rehtorin mukaan tällä hetkellä käsittelyvaiheessa.

Lattomeren koulu saattaa muuttua kristilliseksi

Porin Kristillinen koulu selvittää mahdollisuutta perustaa sivutoimipiste Lattomerelle. Lattomeren alakoulu on Porin kaupungin lakkautuslistalla.

Koululaiset astuvat opintielle tänään

Pohjois-Savossa koulutyö alkaa tänään Vesannolla, Varkaudessa, Pielavedellä, Suonenjoella ja Keiteleellä. Kuopion kristillinen koulu aloitti lukuvuotensa jo keskiviikkona.

Rovaniemelle ei vieläkään kristillistä koulua

Rovaniemelle ei vieläkään tule kristillistä koulua. Valtioneuvosto on hylännyt Rovaniemen seudun kristillisen koulun kannatusyhdistyksen lupahakemuksen. Lupahakemus meni nurin jo neljännen kerran.

Satakunnan Tietäjät valmiina juhlavuoteen

Satakunnan peruskoulujen yhdeksäsluokkalaisten radiotietokilpailu Satakunnan Tietäjät järjestetään tänä vuonna jo 20. kerran. Juhlavuoden kilpailu käynnistyy Satakunnan Radiossa tällä viikolla ja finaali käydään 8. huhtikuuta.

Säästöt kirpaisevat myös yksityiskouluja

Oulun kaupungin säästöpaineet ovat kiristämässä myös yksityiskoulujen taloutta. Kaupunki linjaa talousarviossaan tuen ainoastaan lakisääteisille kouluille eli Oulun kaupungin rahaa saisi jatkossa pelkästään Svenska Privatskolan.

Koulutiet täyttyvät taas oppilaista

Kouluvuosi saa taas tuhannet oppilaat liikkeelle. Pohjois-Savossa koulutielle lähtee yli 2 000 uutta ekaluokkalaista

Koulu käyntiin osassa kuntia

Lukuvuosi alkaa muutamassa kunnassa tänään, suurin osa aloittaa ensi viikolla.

Rovaniemelle ei tule Kristillistä koulua

Kristillisen koulun perustaminen Rovaniemelle ja Lappiin jää yhä haaveeksi. Valtioneuvosto on hylännyt jälleen koulun perustamisluvan.

Lakkautettava koulu halutaan päiväkodiksi Kajaanissa

Varhaiskasvatuksen jatkuvasti kasvava tilan tarve Kajaanissa voi saada ratkaisukseen suurpäiväkodin. Lakkautettava Kajaanin normaalikoulu tarjoaisi remontoituna päivähoitoon tiloja vuosiksi, mutta samalla siirryttäisiin päivähoidossa keskittämisratkaisuun. Sivistyslautakunta pohtii asiaa toukokuun puolivälissä.

Koulujen tasa-arvoa edistetään rahalla

Yhdeksän keskisuomalaiskuntaa on saanut opetusministeriöltä rahaa koulutuksen tasa-arvon edistämiseen. Tarkoituksena on vähentää koulujen välisiä eroja.

Näihin kouluihin menee enemmän rahaa

Helsingissä on 14 sopimuskoulua ja 10 muuta koulua, jotka saavat rahoituksensa suoraan valtiolta.

Kristillinen koulu suunnittelee opetusluvan hakemista

Kristillinen kasvatus yhdistys sunnittelee hakevansa perusopetuksen järjestämislupaa kolmatta kertaa. Valtioneuvosto on evännyt luvan aiemmin.

Pattayan suomalainen koulu ei saanut perusopetuksen järjestämislupaa

Valtioneuvosto on hylännyt Pattayassa Thaimaassa toimivan yksityisen suomalaisen koulun hakemuksen saada järjestää perusopetusta. Myös neljä muuta hakemusta hylättiin.

Uusi opetusministeri ei lämpene kristillisille kouluille

Kristilliset koulut ovat kasvattaneet suosiotaan. Suomessa toimii jopa parikymmentä yksityistä kristillistä koulua. Joillakin paikkakunnilla kristillistä koulua voi käydä jo esikoulusta peruskoulun loppuun saakka. Yleensä kristilliset koulut eivät ole sitoutuneita mihinkään tiettyyn uskonsuuntaukseen, poikkeuksena Adventtikirkko, jolla on useita kouluja eri puolilla maata.

Kouluvuosi alkoi uudessa yläkoulussa

Ensimmäiset koululaiset ovat aloittaneet koulutyönsä Pohjois-Savossa. Kouluvuosi pyörähti käyntiin tiistaiaamuna Kuopion kristillisessä koulussa, jossa avattiin samalla myös Itä-Suomen ensimmäinen kristillinen yläkoulu. Suurin osa muista Itä-Suomen kouluista aloittaa uuden lukuvuoden torstaina.

Koulut alkavat taas

Useat koululaiset aloittavat koulutiensä jälleen tällä viikolla. Suurin osa kouluista alkaa torstaina, mutta esimerkiksi Iisalmessa ja Sonkajärvellä loma jatkuu vielä ensi viikkoon.

Yksityiskoulu tarjoaa vaihtoehdon

Yksityiskoulut ovat olennainen osa suomalaista koulumaailmaa. Niitä on kaikkiaan yli 80. Vanhimmat perinteikkäät lukiot ovat reilusti yli satavuotiaita. Itä-Suomessa toimii puolenkymmentä pientä yksityiskoulua, jotka antavat perusopetusta valtion virallisella luvalla ja rahoilla.

Kristillinen koulu jatkaa kotikouluna

Lappeenrannan kristillinen koulu aikoo jatkaa toimintaansa, vaikka valtioneuvosto hylkäsi jälleen koulun opetuslupahakemuksen.

Kristillinen koulu jäi ilman opetuslupaa

Valtioneuvosto on jälleen hylännyt Lappeenrannan kristillisen koulun opetuslupahakemuksen. Perusteena hylkäykselle on se, että opetukselle ei ole alueellista eikä sivistyksellistä tarvetta.

Kajaanin kristilliselle koululle ei lupaa

Valtioneuvosto on hylännyt Kuopion kristillisen koulun hakemuksen perustaa sivuyksikkö Kajaanin Kirkkoahon entiseen kouluun. Perusteluissa viitattiin Kajaanin kristillisen koulun opetussuunnitelman ristiriitaisuuksiin valtakunnallisen opetussuunnitelman kanssa sekä kannatusyhdistyksen heikkoon omaan varanhankintaan.

Kuopion kristillinen koulu sai opetusluvan yläluokille

Kuopion kristillinen koulu saa antaa ensi syksystä alkaen opetusta myös yläluokilla. Valtioneuvosto on antanut koululle luvan opetuksen laajentamiseen myös 7-9 vuosiluokille ensi syksystä alkaen.

Opetuslupia kristillisille ja steinerkouluille

Valtioneuvosto on tänään torstaina myöntänyt luvat kuuden yksityiskoulun kannatusyhdistykselle. Ilman haluamaansa lupaa jäi seitsemän hakijaa.

Lupaa kristilliselle koululle odotetaan edelleen

Kristillisen koulun aloittaminen Kajaanissa ratkeaa kuukauden sisällä. Kuopion kristillisen koulun rehtori Jaakko Haapala arvioi, että opetusministeriö antaa lupapäätöksensä viimeistään helmikuussa.

Kristillistä alakoulua kaavaillaan Joensuuhun

Joensuun Utraan on suunnitteilla kristillinen koulu. Uusi alakoulu on tarkoitus rakentaa Utrassa toimivan kristillisen päiväkoti Tilkkutäkin yhteyteen.

Kristillinen koulu tavoittelee edelleen tonttia

Jyväskylän kristillinen koulu toivoo edelleen tonttia uuden koulun rakentamiseksi keskeiselle alueelle Nisulan kaupunginosaan. Koulu on esittänyt vetoomuksen, että kaupunkirakennelautakunta käyttäisi otto-oikeutta virkamiespäätöksen kumoamiseksi ja ottaisi asian käsittelyyn huomisessa kokouksessaan. Tonttiosasto päätti viime torstaina, että kaupunki ei myönnä tonttia Jyvälän päiväkodin naapurista.

Kristillisen koulun rehtori: Emme uhkaa Lahden pikkukouluja

Kristillinen koulu ei koe olevansa uhka muiden lahtelaiskoulujen toiminnalle. Kristillisiin arvoihin nojaava yksityiskoulu on hakenut opetuslupaa, joka mahdollistaisi myös peruskoulun yläluokkien opettamisen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle