Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjailija Oiva Arvola on kuollut

Kirjailijana Arvolaa innoittivat erityisesti lappilaiset perinteet ja Lapin luonto.

Mauno Kylli – Markku Torkko: II Lapin kaskukirja

Mauno Kyllin ja Markku Torkon II Lapin kaskukirja täyttää mainiosti sen puutteen, joka on ollut olemassa Lapin kaskukirjallisuudessa. Yhdessä ensimmäisen osan kanssa ne muodostavat mainion kokonaisuuden, joiden seurassa nirsokin lukija varmasti nauraa, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Kolarin kunta palkitsi kirjailija Oiva Arvolan

Arvola palkittiin valtuustokauden avauskokouksessa valtakunnallisesti merkittävästä kirjallisesta tuotannosta.

Helmi-palkinto jaetaan kolmen kesken

Pohjolan Osuuspankin Helmi-palkinto jaetaan tänä vuonna kolmelle. Palkinnon saavat Sodankylän elokuvafestivaalit, Mountain Club Ounasvaara sekä kuvaitaiteilija Merja Aletta Ranttila.

Ounasvaaran suojeleminen saa tukea vaikuttajilta

Joukko paikallisia ja valtakunnallisia vaikuttajia haluaa suojella Rovaniemen Ounasvaaran lisärakentamiselta. 24 henkilöä on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vastustetaan mökkikylän rakentamista Ounasvaaran laelle.

Oiva Arvola ja Uuttu-Kalle tarinamestareiksi

Oiva Arvola ja Kalervo Uuttu ovat merkittävällä tavalla säilyttäneet ja kehittäneet perinteistä lappilaista kulttuuria ja tarinankerrontaperinnettä. Arvola ja Uuttu ovat Lapin Tarinamestareiden ensimmäiset kunniajäsenet.

"Rovaniemen teatteri tuoksuu maakunnalle"

Kirjailija Oiva Arvolalla ja näyttelijä Paavo Takkisella on lämpimiä muistoja Rovaniemen teatterista. Heidän mielestä lappilaisuus ja vahva paikallisuus ovat Rovaniemen teatterin vahvuuksia.