Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yrityskauppa on tie vaurauteen – tässä kolme erilaista tarinaa, jotka nostivat yrittäjiä miljoonatuloille

Tulolistojen terävimmän kärjen takana on monia kiinnostavia menestystarinoita, jotka ovat luonneet varautta, veroja ja työpaikkoja Suomeen.

Varamiespalvelun nimi on nyt Eezy – Takana kolmen vuosikymmenen kasvutarina pienestä turkulaisfirmasta alansa jättiläiseksi

Turussa vuonna 1988 aloittanut paikallinen yritys tarjosi lähinnä vuokratyöläisiä rakennustyömaille.

Vuokratyöfirmat välittävät yhä useamman nuoren kesätyön – työtä voi vielä löytyä ja sirpaleinen työhistoria on eduksi

Jos kesätyötä ei ole vielä löytynyt, hanskoja ei kannata heittää tiskiin. Satunnaiset keikkatyöt voivat avata uusia polkuja.

Matkailualan sesonkityöntekijöiden värväys vaativaa – tekstiviestejä lähetelty myös vuosikausia vakituisessa työssä olleelle

Tekstiviestien lisäksi työntekijöitä etsitään perinteisten keinojen lisäksi somen kautta ja myös erilaisten työsuhde-etujen avulla.

Vuokratyövoiman työtapaturmat ovat lisääntyneet

Työtapaturmat lisääntyvät, mutta kaikki eivät edes tule viranomaisten tietoon.

Pam ja vuokratyöfirma etsivät työttömille töitä

Palvelualojen ammattiliitto Pam ja henkilöstöyritys VMP ryhtyvät syksyllä yhteistyössä kouluttamaan liiton työttömiä jäseniä työnhaussa. Pilottihankkeen tavoitteena on löytää työpaikat kurssilaisille. Pamin mukaan työttömiä jäseniä ei silti olla patistamassa vuokratyöfirman listoille.

Varamiespalvelu lähtee välittämään ulkomaalaista työvoimaa

Varamiespalvelu alkaa tuoda työntekijöitä ulkomailta Suomeen. Turkulainen VMP Group eli Varamiespalveluyhtiöt on ostanut Suomessa ja Romaniassa toimivan ulkomaista työvoimaa välittävän Work Groupin itselleen.

Pienyritykset vaikeuksissa sikainfluenssan vuoksi

Sikainfluenssa vaikuttaa jo jonkin verran yritysten toimintaan Itä-Suomessa. Etenkin pienissä yrityksissä työntekijöiden sairastuessa yrittäjät pyrkivät hoitamaan asioita itse. Suuremmissa yrityksissä puolestaan haetaan apua vuokratyövoimasta.

Mamsellin vuokratyösopimus uusiksi

Kajaanin Mamsellin johtajan viranhaltijapäätöksenä tekemä usean sadan tuhannen tuhannen euron henkilöstövuokraussopimus syntyi lainvastaisesti.

Savonia-ammattikorkeakoulu yhteistyöhön Varamiespalvelun kanssa

Henkilöstöpalveluyritys Varamiespalvelu järjestää huhtikuussa ammattikorkeakoulun valmistuville opiskelijoille rekrytointitapahtuman, jonka aiheena ovat työelämän kohtaaminen ja perehdytys tehokkaaseeen työnhakuun.

Henkilöstövuokraus laskusuunnassa

Osa vuokratyön välittäjistä joutuu vetäytymään alalta. Toisia talouskurimus ei vielä koettele.

Vuokratyövoiman käyttö vähentynyt

Vuokratyövoimaa välittävässä Varamiespalvelussa tilanne on samanlainen kuin muissakin yrityksissä. Teollisuus ei työntekijöitä tarvitse. Sensijaan kaupan alalla riittää edelleen vuokratyövoiman kysyntää.

Vuokratyön suosio jatkaa kasvuaan

Vuokratyövoiman kysyntä on jatkanut kasvuaan Kainuussa. Esimerkiksi Kainuun Varamiespalvelun liikevaihto tuplaantuu tänä vuonna, kertoo yrittäjä Sauli Husso.

Taantuma lisää vuokratyövoiman käyttöä

Taloudellinen taantuma lisää lyhyitä työsuhteita, joissa työntekijää voidaan vaihtaa ilman irtisanomissuojaa. Vuokratyövoimafirmat kehuvat työhakemusmäärän kasvavan, mutta eivät ilmoita työllistettyjen määriä.

Synkkenevät talousnäkymät heijastuvat vuokratyöhön

Synkkenevät talousnäkymät ovat heijastumassa vuokratyön kysyntään. Joillakin teollisuudenaloilla, kuten rakentamisessa vuokratyöntekijöitä palkataan aikaisempaa vähemmän. Vuokratyövoimalla on alettu myös korvata vakinaisia rekrytointeja.