Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tammelassa suuri vesivuoto – mutta missä? Nyt kaivataan havaintoja

Vuotokohta on jossakin päin keskustaa. Paikkaa ei ole löydetty. Tammelalaisia pyydetään havainnoimaan maastoa, jotta vesivuoto voitaisiin paikantaa. Vesivuoto saattaa vaikuttaa vedensaantiin.

Hämeenkyrön Pappilanjoessa saa taas uida – bakteerit ovat viemärivuodon jälkeen tippuneet normaalille tasolle

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat rikkoivat runkojätevesiputken Hämeenkyrössä reilu viikko sitten. Jätevesivuodon takia Pappilanjoessa ei saanut uida. Joki on nyt palautunut normaaliin kuntoon ja kielto purettu.

HUSin maanalaisissa henkilöstötiloissa havaittiin kalliohalkeamia – pukutilat käyttökieltoon ja tutkimukset käyntiin

HUSin sairaala-alueella Meilahdessa on havaittu kalliohalkeamia maanalaisissa henkilöstötiloissa. Kyseiset pukutilat on poistettu käytöstä varotoimenpiteenä.

Terveysviranomaiset: viemäriveden likaamassa Hämeenkyrön Pappilanjoessa ei kannata uida

Pappilanjoen vesi on saastunut, koska tulvat rikkoivat kunnan runkojätevesiviemäreitä. Jätevettä pääsee virtaamaan jokeen runsaasti. Pappilanjoen vettä ei pidä käyttää myöskään peseytymiseen.

Juvalla havaittuun putkirikkoon liittyvät työt aloitetaan tänään – voi aiheuttaa vedenjakeluhäiriötä

Putkirikko havaittiin Juvalla eilen kuntalaisen tekemän ilmoituksen perusteella. Samanaikaisesti Juvalla on ollut miltei kaksi viikkoa voimassa talousveden keittokehotus.

Alkuvuoden sään ääri-ilmiöistä tuli vakuutusyhtiöille jättilasku – Jälleenvakuttaja Swiss Re:n mukaan korvauksia on maksettu maailmanlaajuisesti 36 miljardin euron edestä

Ankarat sääolosuhteet ovat aiheuttaneet vakuutusyhtiöille tammi-kesäkuussa poikkeuksellisen paljon korvausvaateita. Vakuutusyhtiöt panevat nyt riskiarvioitaan uusiksi, ja edessä on myös vakuutusmaksujen korotuksia.

Jätevettä virtasi luontoon ja kellareihin Hämeenkyrössä – asukas: pulssi alkoi kiihtyä, kun emäntä kysyi Facebookissa apua

Keskiviikkoillan rankkasateet aiheuttivat yllättävää tuhoa Hämeenkyrön Kyröskoskella. Vesi tulvi pahasti Turkimusojassa ja rikkoi runkojätevesiviemäreitä. Jätevesi nousi useiden talojen kellareihin.

Juhannuksen runsaat sateet aiheuttavat vieläkin harmia Sotkamossa: vahinkojen korjaus voi kestää vielä pari kuukautta

100 millimetrin hetkellinen sade tulvi viemäreistä taloihin, ja vahinkoja korjataan edelleen. Samalla muutetaan rakenteita estämään tulevia vahinkoja.

Rankkasateet sitoivat Helsingin pelastuslaitoksen kaikki resurssit vedenpumppaustehtäviin – vesi valui taloihin ja liiketiloihin

Rankkasateet aiheuttivat yli kaksikymmentä työtehtävää lauantaiaamupäivän aikana. Helsingin pelastuslaitos joutui pumppaamaan vettä muun muassa Itäkeskuksen Finnkinossa ja Kallion virastotalolla. Tilanne rauhoittui puoleltapäivin.

Oulun teatterin syksyn esityskausi käynnistyy väistötilassa kaupunginvarikolla

Syyskuun 3. päivä saa ensi-iltansa Synninkantajat-näytelmä, joka joudutaan siirtämään teatterin suurelta näyttämöltä kaupunginvarikolle Hartaanselälle. Teatterirakennuksen suuri näyttämö kärsi vesivahingon juhannuksena Ahti-myrskyn aikana.

Virolahden terveysaseman ovet pysyvät suljettuina arviolta vuoden ajan – heinäkuussa sattunut vesivahinko vaatii isot korjaukset

Virolahden terveysasemalla sattui heinäkuussa vakava vesivahinko. Näillä näkymin terveysaseman tiloihin päästään palaamaan vuoden kuluttua.

Jouni Hirvonen purki taloja yli 40 vuotta ja uskoo nyt rakentaneensa täydellisen omakotitalon: "Tämä on tehty kaikkien oppien mukaan"

Omakotitalojen homeongelmat ovat vähentyneet uusien määräysten myötä. Home on kuitenkin asunnoissa yleisin terveyteen vaikuttava ongelma. Nykyisellä tietämyksellä osataan rakentaa hyviä taloja, mutta uudet ideat ovat tervetulleita.

Lauantai 7.8.2021

Nuorten koronarokotukset. Kreikan maastopalot. Pohjois-Korean tulvat. Suomen sää.

Juuri kun väki olisi päässyt teatteriin, sattui poikkeuksellinen myrsky – tältä Oulun teatterin tuhoutuneen katon alla näyttää nyt

Oulun teatteri kärsi mittavia myrskyvahinkoja kesäkuussa. Korjaustyö on aiheuttanut teatterille satojen tuhansien eurojen kustannukset ja koitunut syyskauden esitysten kohtaloksi.

Kymen Sanomat: Virolahden terveysaseman vesivahingosta tulee satojen tuhansien eurojen lasku – asema pysyy kiinni ainakin ensi kesään

Heinäkuun puolivälissä tapahtunut palopostin letkun repeäminen on aiheuttanut mittavat vesivahingot Virolahden terveysasemalle. Asema pysyy kiinni ainakin talven yli, Kymen Sanomat uutisoi.

Maanantai 26.7.2021

Matkustus Suomeen. Koronapassi. Porin taidemuseon tulipalo. Lontoon tulvat. Sää.

Tulvavesi nousi Lontoon kaduille: Busseja ja autoja jumissa, kaksi sairaalaa pyysi potilaita menemään muualle

Rankkasateet saivat Lontoon kadut tulvimaan sunnuntaina. Henkilövahinkoja ei tiedetä sattuneen. Kaksi tulvasta kärsinyttä sairaalaa kehotti potilaita hakeutumaan muualle hoitoon, jos mahdollista.

Keskiviikko 21.7.2021

Yläkoululaisten koronarokotukset. Kiinan tulvat. Ravustuskausi. Sää.

Kiinassa ainakin satatuhatta ihmistä on evakuoitu Henanin maakunnassa – Tulvat ovat vaatineet ainakin 25 kuolonuhria

Henanin pääkaupungissa Zhengzhoussa tulvavedet syöksyivät metrotunneleihin. Satoja pelastettiin metrosta, mutta ainakin 12 ihmistä kuoli. Rankkasateita on luonnehdittu pahimmiksi jopa tuhanteen vuoteen.

Kolmimetrinen tulva-aalto yllätti autoilijat Saksassa – Miksi Länsi-Euroopan tulvat olivat niin tuhoisat?

Saksassa keskustelun keskiöön on noussut ilmastonmuutos. Yksittäistä sääilmiötä on vaikea todistaa ilmastonmuutoksesta johtuvaksi, mutta ilmastonmuutoksen odotetaan lisäävän sään ääri-ilmiöitä. Ongelmia on nähty myös varautumisessa ja kaupunkisuunnittelussa.

Sunnuntai 18.7.2021

Rajuilma Riikka. Euroopan tulvien uhrit. Tulvien syy. Palkinto suomalaiselle elokuvalle.

Tuhoalueella asuva Saara Hanke kuvailee tunnelmaa Saksassa traumatisoituneeksi: "Tällaista näkymää ei ole ollut sodan jälkeen"

Saksalaiset ovat rientäneet tulvien uhrien avuksi, ja raivaustalkoita tehdään yhteisvoimin. Tulva-alueilla asuvat ovat epäuskon vallassa ja jopa traumatisoituneita, kuvailevat Saksassa asuvat suomalaiset Saara Hanke ja Antti Koivisto.

Lauantai 17.7.2021

Tulvien uhrit. Koronarokotukset. Muslimien pyhiinvaellus. Rajuilma Riikka.

"Tuho on täydellinen" – Ahrweilerin Vanhankaupungin porttien sisällä vastassa on täysi katastrofi, raportoi Ylen erikoistoimittaja Saksan tulva-alueelta

Tuhojen lopullinen järkyttävyys Saksassa on alkanut selvitä lauantain mittaan. Monien saksalaisten ajatukset ovat kulkeutuneet maailmansotaan.

Katso video Euroopan tulvista: Saksassa uhriluku nousee, torjuntatoimet jatkuvat

Tulva-alueilla uhriluku nousee pelastustöiden edetessä.

Yle Saksan pahimmassa tuhopaikassa Erftstadtissa: “Hiekkasäkkejä täytetään talkoilla ja palokunta pumppaa vettä pois joesta”

Ennätykselliset rankkasateet ovat aiheuttaneet tulvia erityisesti Saksassa ja Belgiassa. Yli 120 ihmistä on kuollut, ja useita tuhansia on evakuoitu kodeistaan. Saksan Erftstadtin keskustaan on kasattu tuhansia hiekkasäkkejä.

Lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banks palasi tulvien runtelemaan Belgiaan – huolestui ystävistään, joiden kodit joutuivat veden varaan

Joel Banksin belgialainen kotikaupunki Maaseik on säästynyt tulvatuhoilta, mutta lähikaupungeissa ihmiset ovat joutuneet lähtemään kodeistaan ja estämään vesivahinkoja hiekkasäkeillä.

Virolahden terveysasemalla vesivahinko – palvelut siirtyvät Miehikkälään

Virolahden terveysaseman palvelut siirtyvät Miehikkälän terveysasemalle toistaiseksi ensi maanantaista alkaen.

Juhannuksen rankkasateiden seuraus: ulostetta ja vessapaperia levisi kiinteistöihin – pienen kunnan yrittäjä: "Vahinkoja on kymppitonnien edestä"

Vesi tulvi viime viikon rankkasateiden seurauksena useisiin kiinteistöihin Sotkamossa. Tuhoja kärsivät niin liiketilat kuin kuntalaisten kodit. Lähtökohtaisesti vakuutusyhtiöt ovat korvausvelvollisia tulvavahingoista.

Pohjois-Karjalan keskussairaalan uudessa laajennusosassa on ilmennyt kosteusongelmia – vettä tiputtaa heräämöön, mutta syytä ei tiedetä

Pohjois-Karjalan keskussairaalan heräämön tiloihin on keväästä lähtien tiputtanut satunnaisesti katosta vettä. Vuodon syy ei ole vielä selvillä. Heräämö sijaitsee vuosi sitten käytöön otetussa laajennusosassa.

Rankkasateiden aiheuttamia vesivahinkoja kartoitetaan Sotkamossa juhannuksen jälkeen – kiinteistömestari arvioi tuhoja mittaviksi

Sotkamon kunnasta kerrotaan torstaina iltapäivällä, että tilanne on hallinnassa ja rakennuksia kuivatetaan. Tuhojen laajuus ja hintalappu selviävät ensi viikolla, kun vesivahinkojen varsinainen kartoitus aloitetaan maanantaina.

Aatu-myrsky vei tuhansilta sähköt, kaatoi puita teille ja vesi tulvi kellareihin

PKS Sähkönsiirron verkkoalueella oli keskiviikkona kello 21 aikoihin pahimmillaan noin 15 000 sähkötöntä taloutta.

Rankkasade työllisti pelastuslaitosta Kainuussa: keskiviikkoiltana noin 35 tehtävää tulvivan veden vuoksi Sotkamossa

Aatu-rajuilmaksi nimetty keskiviikon ukkos- ja saderintama pyyhkäisi keskiviikkoiltana Kainuuseen. Alkuviikon ajan pelastuslaitoksella on pitänyt kiirettä. Juhannukseksi kelin odotetaan rauhoittuvan ja jatkuvan lämpimänä.

Kuopiossa tulvii ukkoskuuron jäljiltä – rankkasade aiheutti pelastuslaitokselle useita vahingontorjuntatehtäviä

Rankat sade- ja ukkoskuurot kastelivat Kuopion neljän aikaan iltapäivällä. Rankkasade aiheutti pelastuslaitokselle useita vahingontorjuntatehtäviä.

Ukkonen iski Ouluun rajulla voimalla: Yksi kuollut myrskyssä kaatuneen puun alle, vesi tulvi kauppoihin ja yli 100 pelastustehtävää päivän aikana

Poikkeuksellisen raju ukkosmyräkkä ja rankkasade riehuivat Oulussa maanantaina iltapäivällä. Kadut täyttyivät hetkessä vedessä, joka tulvi myös keskustan rakennuksiin. Lisäksi keskustan ulkopuolella puita on kaatunut ainakin kahden ihmisen päälle, joista toisen kerrotaan kuolleen tapaturmassa.

Oulu10-virastotalon remontti alkaa juhannuksen jälkeen – vuoden kestävän korjauksen ajan asiakaspalvelu on osoitteessa Saaristonkatu 8

Virastotalossa alkaa vesivahinkoremontti. Rakennuksen kumpaankin kellarikerrokseen on päässyt betonirakenteen läpi vähäisiä määriä sulamis- ja sadevesiä. Tämä on havaittu ensimmäisen kerran jo alkuvuonna 2018.

Etelä-Savon järvet tulvakorkeudella – etenkin sateinen toukokuu nostanut vedenpintoja

Saimaan nousun ennakoidaan tasaantuvan. Ennusteen mukaan vedenkorkeuden nousu on tasaantumassa ja kääntyy kesäkuun lopulla hitaaseen laskuun, mikäli sää ei muutu tavallista sateisemmaksi.

Vedenkorkeus vaihtelee rajusti Kymijoella – toisaalla vettä piisaa, mutta osa laitureista jää kuivalle maalle

Tavallista suuremman vesimäärän takia Kymijoen virtausta joudutaan nostamaan. Sen seurauksena vesi on paikoin korkealla, paikoin matalalla.

Espoon Metro Areenan rokotuspisteellä vesivahinko – satoja rokotusaikoja peruttu

Vuodon alkuperää ei ole saatu paikallistettua. Ainakin noin 400 aikaa peruuntuu.

Luonto muutti Heikki Tonterin kotijärven äkkiä täysin – ennen Junkkarinjärven pystyi ylittämään kahlaamalla, nyt siinä voi uida

Kymijoen isot vesimäärät nostavat myös alueen järvien vedenpintaa. Esimerkiksi Junkkarinjärvellä Kouvolan Anjalassa vesi on korkeammalla kuin vuosikymmeniin.

Päijänteen ja Kymijoen vedenpinnat hipovat jo tulvakorkeuksia

Viime viikkojen runsaat sateet sekä runsasluminen talvi ovat aiheuttaneet vedenkorkeuden kohoamista vesistöissä.

Saimaan vedenpinnan nousua aletaan hillitä lisäämällä juoksutusta – tavoitteena ehkäistä tulvavahinkoja

Saimaan vedenkorkeus on noin 60 senttiä ajankohdan keskiarvon yläpuolella. Juoksutusta nostetaan 850 kuutiometriin sekunnissa 7. kesäkuuta alkaen.

Lapin jokien vedenkorkeudet laskussa – "Kevään tulvatilanne alkaa olla tässä", sanoo johtava vesitalousasiantuntija

Myös tulvavahinkoihin varautuneessa Torniossa vedenkorkeudet kääntyvät maanantaina laskuun.

Torniota ja Haaparantaa suojaava tulvapenger on vuotanut Torniossa – vuotokohta on saatu korjattua

Tulvapengertä on vahvistettu viikonlopun aikana ja vuoto on saatu tyrehdytettyä.

Kittilässä tulvavahinkojen vaara ohitse – Tornionjoella vesi nousee yhä ja huippu ajoittunee alkuviikkoon

Kittilän Könkäällä vedenkorkeus on jo kääntynyt laskuun. Tornionjoelle saatiin iso tulva ja veden arvioidaan nousevan Tornion kaupungin kohdalla vielä noin puoli metriä viikonlopun aikana.

Lapuanjoen, Ähtävänjoen ja Perhonjoen toukokuiset tulvat jatkuvat, myös Lappajärven pinta noussut poikkeuksellisen paljon

Ensi viikolle ennustetut runsaat sateet uhkaavat nostaa vesiä jälleen pelloille. Tulovirtaumien johdosta Lappajärvenkin pinta on noussut peräti kolme senttiä, joka on tilastojen valossa ainutlaatuista toukokuun lopulle.

Kittilässä lähestytään tulvahuippua – sateet saattavat nostaa tulvan yli vahinkorajan

Ounasjoen tulva on huipussaan viikonvaihteen tuntumassa. Lapin ely-keskuksen mukaan tulva nousee Kittilän kohdalla ainakin vahinkorajan tuntumaan. Mikäli lähipäivinä sataa vettä, vahinkoraja saattaa kuitenkin ylittyä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle