Hyppää pääsisältöön

Uudet kuninkaalliset

Maria Tyyster ja Teemu Roivainen kruunattiin Tangokuninkaallisiksi 2014. Parin ensimmäiset yhteiset hetket Seinäjoen yössä olivat työntäyteisiä, mm. kaksi yhteistä keikkaa. Tyyster ja Roivainen kertovat, että molemmille kisaan osallistuminen oli harkittu ja pitkä ponnistus. Katso kuinka parin kuninkuusvuosi lähti välittömästi täyteen vauhtiin.

Kuningatarfinaali - koe tunteet uudelleen!

Seinäjoen Tangomarkkinat 2014 Kuningatarfinaali käytiin suorassa lähetyksessä 12.7. Tangokuningattareksi kruunattiin Maria Tyyster. Katso kaikki lähetyksen huippuhetket: kilpailijoiden esitykset, väliaikanumerot ja upeat valokuvat täältä! Kuningattaren kruunua tavoittelevat Tyysterin lisäksi Raita Ilomäki, Mervi Kovero, Mariam Sandhu, Satu Suhonen ja Piritta Venho.

Kuningasfinaali - kertaa huippuhetket!

Seinäjoen Tangomarkkinat 2014 Kuningasfinaali käytiin suorassa lähetyksessä 10.7. Tangokuninkaaksi kruunattiin Teemu Roivainen. Katso kaikki lähetyksen huippuhetket: kilpailijoiden esitykset, väliaikanumerot ja upeat valokuvat täältä! Roivaisen lisäksi finaalissa kilapilivat Jarkko Honkanen, , Jarno Kokko, Juha Hautaluoma, Leif Lindeman ja Mikko Mäkeläinen.

Instagram #tangomarkkinat

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Tangomarkkinat sosiaalisessa mediassa

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Laila Kinnunen: äiti ja lahjakas taiteilija

Kuningatarfinaalin toisella kierroksella naiskilpailijat esittävät Laila Kinnusen tunnetuksi tekemiä kappaleita. Lailan tytär Milana Misic toimii ensimmäistä kertaa tuomarina tangolaulukilpailussa. Milana muistelee äitiään avoimesti ja lämpimästi: ”Historiaan ei jäädä keskitietä kulkemalla. Elämä ryvetti Lailaa, mutta toisaalta kaikkia miellyttämällä ei voi voittaa.” Milanaa hänen äitinsä kannusti opiskelemaan ja ajattelemaan avarasti.

Kengät naisen tekee

Kuningatarehdokkaat esittelivät kenkiään kameralle ja kertoivat myös kumpi oli ensin: puku vai kengät. Näillä koroilla naisfinalistit astelevat lavalle suorassa lähetyksessä lauantaina klo. 21.

Finaali vaatii treeniä

Perjantain kuningatarfinalistien biisiharjoitukset käytiin Seinäjoki-salissa. Jokainen naisfinalisteista pääsi tulkitsemaan kaksi kappaletta. Myös tuomaristo kuunteli ja seurasi harjoituksia tarkkaan.

Juha Vainio: isä ja legenda

Kuningasfinaalin toinen kierros koostuu Juha "Junnu" Vainion tekemistä kappaleista. Juhan poika, tuomaristossakin istuva Ilkka "Ile" Vainio muistelee viimeistä kohtaamista isänsä kanssa ja lämmintä suhdetta, joka ulottui urheilusta musiikkiin.

Torstain harjoitukset

Torstain Kuningasfinaalin harjoitusaikataulu oli tiukka. Finalisteilla oli aikaa omien kappaleiden läpikäymiseen 8 minuuttia. Tämän lisäksi harjoiteltiin kaikki muutkin illan musiikkiesitykset.

Seinäjoki Areena on kilpailun näyttämö

Tangomarkkinat 2014 - lähetysten rakentaminen

Seinäjoki Areena täyttyy pian hienosta tangotunnelmasta, odottavasta yleisöstä ja huikeista esityksistä. Ennen sitä on kuitenkin rakennettava valot, ääni, lavasteet sekä kuva valmiiksi suoria lähetyksiä varten. Katso kuvat ja seuraa kuinka lähetysten rakentaminen edistyy!

Tango kuuluu kaikille

Tangomarkkinoiden 30-v juhlavuoden kunniaksi on sävelletty uusi tango, jonka nimi on Tango kuuluu kaikille. Mukana laulamassa Kyösti Mäkimattila ja Heidi Pakarinen sekä Ylen tangoystävät: uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen, Mikko Kekäläinen Puoli seitsemän -ohjelmasta, kuuluttaja Anna-Liisa Tilus, Aamusydämellä-ohjelman toimittaja Hilla Blomberg, Uusi päivä -sarjan näyttelijät Suvi Hurme ja Valtteri Lehtinen, Radio Suomen musiikkipäällikkö ja monivuotinen tangotuomari Jorma Hietamäki, toimittaja Inari Nuutero sekä Tangomarkkinoiden juontajat Piia Pasanen ja Mikko ”Peltsi” Peltola.

Finaalin karsinta

Tangolaulukilpailun 100 parasta

Kaikkien Tangolaulukilpailuun osallistuneiden joukosta tuomaristo on valinnut nettiäänestykseen 50 nais- ja 50 mieslaulajaa. Äänestys alkaa osoitteessa yle.fi/tangomarkkinat 12.5. klo 14.00. Äänestyksestä Turun Semifinaaliin kesäkuussa pääsee 60 kilpailijaa. Seinäjoen Tangomarkkinat 2014 -laulukilpailuun saapui 357 esikarsintalaulusuoritusta.

Tangomarkkinat 2014: Semifinaali

Tangolaulukilpailu 2014 lähenee huippuaan. Ketkä 8 nais- ja 8 mieskilpailijaa selvittivät tiensä jatkoon Tangolaulukilpailun Semifinaalista 7.6.? Katso Semifinaalikuvat ja lista jatkoonpäässeistä! Kilpailun seuraava vaihe on Finaalin karsinta 15.6.

Tangomarkkinat Elävässä arkistossa

Elävästä arkistosta löytyy kasapäin suomalaisen tangon historiaa vuosikymmenien varrelta: Klassisia tangohittejä, kruunattuja ja kruunaamattomia kuninkaallisia, poliittista ja tietokoneella ohjelmoitua tangoa. Mikä on sinun tangosi?

Toinen esikarsintaviikko starttasi Jyväskylästä

Tangokuninkaallisten etsintä jatkuu täyttä päätä, kun toinen esikarsintakiertue rullaa ympäri Suomen. Kiertueen toinen viikko alkoi 7.4. Jyväskylästä, muut pysähdyspaikat ovat Kajaani, Lahti ja Lappeenranta. Ilmoittautumisia tangolaulukilpailuun otetaan vastaan aikataulun puitteissa Ylen aluetoimituksissa karsintapäivinä klo 12. Sinusta voi siis vielä tulla tangokuninkaallinen 2014.

Esikarsintakiertue päättyy

Viikko alkaa Turusta.

Uusia Tangokuninkaallisia etsitään vielä Turussa, Tampereella ja Helsingissä 15.-17.4. Viikko alkaa Turusta ja päivän parhaat palat kootaan tälle sivulle.

yle.fi/musiikki

Viiden pennin progressiivista rockia - Circle: Termostaatti

Katso yhden kameraoton live

Circle ei halunnut tietää ennen Termostaatti-biisin tallennushetkeä kuvaussuunnitelmista mitään. Jussi Lehtisalon sanoin: “Haluamme alistua tahtoonne ja olemme valmiit häpäisemään itsemme”. Vastaavasti kuvausryhmä kuuli kappaleen ensimmäisen kerran soundcheckissä, koska bändi sävelsi sen edeltävänä iltana. Termostaatti saa ensiesityksensä tässä yhden kameraoton livessä.