Hyppää pääsisältöön

Uusimmat sisällöt - Tangomarkkinat 2015

 • 9. huhtikuuta ei ole vain lauantai vaan Tangolauantai!

  9. huhtikuuta ei ole vain lauantai vaan Tangolauantai!

  Susannalle ja Akille aletaan toden teolla hakea seuraajia ensi lauantaina 9.huhtikuuta historian ensimmäisenä Tangolauantaina. Seinäjoen Tangomarkkinoiden esikarsinta lauletaan Yle Radio Suomen Helsingin, Turun, Tampereen, Kuopion, Seinäjoen ja Oulun toimituksissa lauantaina 9.4. klo 11­-17. Mukaan karsintoihin haluamalleen paikkakunnalle voi ilmoittautua osoitteessa tangomarkkinat.fi.

 • Danny: Artistin oltava itsensä paras kaveri

  Tangotuomarin tärkein tehtävä opastaa eteenpäin

  Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsasen osallistuminen tangotuomaristoon herättänyt osassa yleisöstä jonkin verran ihmetystä, koska hänet tunnetaan urastaan nimenomaan pop-musiikin parissa. Danny kuitenkin muistuttaa, että nykyään pop ja iskelmä, - mukaan lukien tango ja muu tanssimusiikki, ovat hyvin lähellä toisiaan.

 • Tämän vuoden tangokuningas on Aki Samuli

  Kisan ensikertalainen hurmasi bassollaan tuomarit ja yleisön

  Tämän vuoden tangokuninkaasta sekä tuomaristo, alueraadit että yleisö olivat harvinaisen samaa mieltä. Aki Samuli oli mukana tangokisassa ensimmäistä kertaa, mutta hurmasi syvällä bassollaan niin yleisön kuin tuomaristonkin. Aki Samuli voitti jo aiemmin tangoviikolla päättyneen Yleisön suosikki –äänestyksen. Hän myös keräsi sekä tuomareilta että alueraadeilta suurimmat mahdolliset pisteet.

 • Tangotuomarit oman maratoninsa loppusuoralla

  Pelkkä finaaliesitys ei ratkaise voittajaa

  Tuomaristo on seurannut kilpailijoiden esityksiä kymmeniä tunteja. Laulaminen ja esiintyminen ovat tärkeimpiä kriteereitä kuninkaallisen valinnassa, mutta myös lavan takana tapahtuvilla asioilla on oma merkityksensä.

 • Euroviisusta tangoksi

  Euroviisusta tangoksi

  Tämän vuoden tangolaulukilpailussa kuullaan taas monta kappaletta, joiden alkuperäinen tyylilaji ei ole tango. Kuninkaiden superfinaalissa kappaleena on Montenegron tämän vuoden euroviisu. Suomenkieliset sanat on tehnyt Kyösti Mäkimattila.

 • Susanna Heikki on uusi tangokuningatar

  Tuomariston valinta lähes yksimielinen.

  Kokemus veti tänä vuonna tangokuningatarta valittaessa pidemmän korren. Superfinaalissa kuningattaren kruunusta kamppailivat kilpailun kuopus, 22-vuotias tangokisan ensikertalainen Erika Vikman ja jo vuonna 1997 tangoprinsessaksi kruunattu Susanna Heikki. Tuomaristo valitsi Susannan kuningattareksi lähes yksimielisesti.

 • Katso Tangomarkkinat laulukilpailun Kuningasfinaalin tallenne ja musiikkiesitykset klippeinä

  Kuusi mieskilpailijaa kamppaili tangokruunusta Seinäjoen Tangomarkkinoiden Kuningasfinaalissa 11.7.2015. Tangokuninkuudesta kilpailivat Markku Ketola, Juha Hautaluoma, Rami Rafael, Benjamin Enroth, Kalle Jussila ja Aki Samuli . Kuningasfinaalissa nähtiinn ja kuultin myös ensiesitys Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakappaleesta Kaipuun syleilyyn. Sen esitti toinen kappaleen tekijöistä Sannaliisa Ilkka eli Sansa. Vierailevana esiintyjänä oli Maia Castro Uruguaysta. Juontajina Piia Pasanen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

 • Alueraadit valitsevat Tangolaulukilpailun superfinalistit

  Alueraatien kokoonpanot paikkakunnittain

  Finaaleiden ensimmäisellä kierroksella tuomarit valitsevat neljä kilpailijaa kamppailemaan paikasta superfinaalissa. Alueraadit valitsevat heistä kaksi superfinalista, joista tuomaristo valitsee kilpailun voittajan. Katso alueraatien kokoonpanot.

 • Tangoparaati toi kansan Tangokadulle

  Tangoparaati avasi vuoden 2015 Seinäjoen Tangomarkkinat

  Seinäjoen Tangomarkkinat avasivat ovensa yleisölle, kun keskiviikon perinteinen tangoparaati päättyi Tangokadun avajaisseremoniaan. Pieni sade ei juhlakansaa haitannut, vaan tango kaikui Seinäjoen kaduilla tuttuun tapaan!