Hyppää pääsisältöön

Uusimmat sisällöt - Tangomarkkinat juttuarkisto 2015

 • Danny: Artistin oltava itsensä paras kaveri

  Tangotuomarin tärkein tehtävä opastaa eteenpäin

  Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsasen osallistuminen tangotuomaristoon herättänyt osassa yleisöstä jonkin verran ihmetystä ja epäilyjä. Dannyhan tunnetaan urastaan nimenomaan pop-musiikin parissa. Jotkut olisivat kenties kaivanneet hänen tilalleen tuomaristoon nimenomaan vanhan tanssimusiikin legendaa. Danny kuitenkin muistuttaa, että nykyään pop ja iskelmä, - mukaan lukien tango ja muu tanssimusiikki, ovat hyvin lähellä toisiaan.

 • Tämän vuoden tangokuningas on Aki Samuli

  Kisan ensikertalainen hurmasi bassollaan tuomarit ja yleisön

  Tämän vuoden tangokuninkaasta sekä tuomaristo, alueraadit että yleisö olivat harvinaisen samaa mieltä. Aki Samuli oli mukana tangokisassa ensimmäistä kertaa, mutta hurmasi syvällä bassollaan niin yleisön kuin tuomaristonkin. Aki Samuli voitti jo aiemmin tangoviikolla päättyneen . Hän myös keräsi sekä tuomareilta että alueraadeilta suurimmat mahdolliset pisteet.

 • Tangotuomarit oman maratoninsa loppusuoralla

  Pelkkä finaaliesitys ei ratkaise voittajaa

  Tangotuomareiden työstä näkyy TV-ruudussa vain murto-osa. Tuomaristo on seurannut kilpailijoiden esityksiä Turun Tangomaratonilta lähtien kymmeniä tunteja. Laulaminen ja esiintyminen ovat tärkeimpiä kriteereitä kuninkaallisen valinnassa, mutta myös lavan takana tapahtuvilla asioilla on oma merkityksensä.

 • Susanna Heikki on uusi tangokuningatar

  Tuomariston valinta lähes yksimielinen.

  Kokemus veti tänä vuonna tangokuningatarta valittaessa pidemmän korren. Superfinaalissa kuningattaren kruunusta kamppailivat kilpailun kuopus, 22-vuotias tangokisan ensikertalainen Erika Vikman ja jo vuonna 1997 tangoprinsessaksi kruunattu Susanna Heikki. Tuomaristo valitsi Susannan kuningattareksi lähes yksimielisesti.

 • Tangomarkkinat laulukilpailun Kuningasfinaali

  Jännitys tiivistyy, kun jäljellä olevat kuusi mieskilpailijaa kamppailevat tangokruunusta Seinäjoen Tangomarkkinoiden Kuningasfinaalissa. Tangokuninkuudesta kilpailevat Markku Ketola Maarianhaminasta, Juha Hautaluoma Laihialta, Rami Rafael Laitilasta, Benjamin Enroth Tampereelta, Kalle Jussila Mäntsälästä ja Aki Samuli Villähteeltä. Kuningasfinaalissa nähdään ja kuullaan myös ensiesitys Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakappaleesta Kaipuun syleilyyn. Sen esittää toinen kappaleen tekijöistä Sannaliisa Ilkka eli Sansa. Vierailevana esiintyjänä on Maia Castro Uruguaysta. Juontajina Piia Pasanen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

 • Alueraadit valitsevat Tangolaulukilpailun superfinalistit

  Alueraatien kokoonpanot paikkakunnittain

  Tämän vuoden Tangomarkkinat laulukilpailun voittajat valitaan tuomariston ja alueraatien päätöksellä. Finaaleiden ensimmäisellä kierroksella tuomarit valitsevat neljä kilpailijaa kamppailemaan paikasta superfinaalissa. Alueraadit valitsevat heistä kaksi superfinalista, joista tuomaristo valitsee kilpailun voittajan. Katso alueraatien kokoonpanot.

 • Miten meni sun mielestä? — twiittaa itsesi telkkariin!

  Käytä tunnistetta #tangomarkkinat

  Tangolaulukilpailun Finaaleissa voittajan valitsevat tuomaristo ja alueraadit. Mitä mieltä sinä olet kilpailijoiden esityksistä? Twiittaa oma mielipiteesi lähetyksen aikana klo 21 alkaen. Osuvimmat viserrykset nousevat myös TV-ruutuihin. Tangomarkkinat laulukilpailun Kuningasfinaali tänään 11.7. klo 21 TV1 ja Radio Suomi sekä Yle Areena ja yle.fi/tangomarkkinat maailmanlaajuisesti.

 • Tangoparaati toi kansan Tangokadulle

  Tangoparaati avasi vuoden 2015 Seinäjoen Tangomarkkinat

  Seinäjoen Tangomarkkinat avasivat ovensa yleisölle, kun keskiviikon perinteinen tangoparaati päättyi Tangokadun avajaisseremoniaan. Pieni sade ei juhlakansaa haitannut, vaan tango kaikui Seinäjoen kaduilla tuttuun tapaan!

 • Tangomarkkinat laulukilpailun Kuningatarfinaali

  Jännitys tiivistyy, kun jäljellä olevat kuusi tangokuningatarkokelasta kamppailevat tangokruunusta Kuningatarfinaalissa. Kruunua tavoittelevat raumalainen Piritta Venho, tamperelaiset Erika Vikman ja Nina Åkerman, Tavastkengästä tuleva Virpi Piippo, Kellosta tuleva Tiina Pitkänen sekä espoolainen Susanna Heikki. Vierailevina esiintyjinä Jorma Uotinen ja argetiinalainen Rodolfo Mederos Trio. Juontajina Piia Pasanen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

 • Sävellyskisan voittajassa kansainvälinen elektro-pop kohtaa suomalaisen tangon

  Tekijöinä kansainvälistä musiikkiuraa tekevät nuoret naiset

  Tämän vuoden Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun voittokappale Kaipuun syleilyyn on kahden Lontoossa kansainvälistä musiikkiuraa tekevän suomalaisen biisinkirjoittajanaisen käsialaa. Sannaliisa Ilkka eli Sansa ja Terhi Pippuri ovat kolmikymppisiä, pääasiassa englanninkielisiä pop-kappaleita kirjoittavia biisintekijöitä. Tangoa tai suomalaista iskelmää kumpikaan ei ole tehnyt aikaisemmin.