Hyppää pääsisältöön

Vierailukonsertti / RadiRo-festivaali, Bukarest

SalaRadio, Bukarest

KUUNTELE konsertti suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä klo 19 alkaen.

Pianisti Jonathan Biss
Pianisti Jonathan Biss - (Copyright: Benjamin Ealovega) Pianisti Jonathan Biss Kuva: Benjamin Ealovega jonathan biss

Radion sinfoniaorkesteri soittaa Joshua Weilersteinin johdolla radio-orkestereiden kansainvälisen RadiRo-festivaalin avajaiskonsertissa, Bukarestissa 20.9. Ohjelmassa on Sibeliuksen Kevätlaulu, Griegin Peer Gynt -sarja, Richard Straussin sävelruno Till Eulenspiegels lustige Streiche sekä Beethovenin neljäs pianokonsertto, jonka solistina soittaa amerikkalaispianisti Jonathan Biss. RSO esittää koko ohjelman ennen matkaansa myös Musiikkitalossa keskiviikkona 17.9.

RadiRo-festivaali järjestetään nyt toista kertaa ja RSO:n lisäksi siellä konsertoivat radion sinfoniaorkesterit Prahasta ja Romaniasta, Stuttgartin sinfoniaorkesteri sekä Ranskan kansallisorkesteri. Solisteina kuullaan mm. viulisti Vadim Gluzmania, sopraano Katarina Jovanivicia ja pianisti Jan Simonia.

Joshua Weilerstein, kapellimestari
Jonathan Biss, piano

Sibelius: Kevätlaulu
Beethoven: Pianokonsertto nro 4
Grieg: Peer Gynt, sarja nro 1
R. Strauss: Till Eulenspiegels lustige Streiche