Hyppää pääsisältöön

Perjantaisarja 2

Liput: alk. 30 / 25 / 20 / 18 (eläk.) / 8 €

Väliaika noin klo 19.55. Konsertti päättyy noin klo 21.05. Myöhäisillan kamarimusiikki päättyy noin klo 21.55.

Thomas Zehetmair
Thomas Zehetmair Thomas Zehetmair Kuva: Dan Brady thomas zehetmair

Schumannin vähän ennen kuolemaansa säveltämä viulukonsertto pölyttyi pöytälaatikossa 80 vuotta, ja tarvittiin mitä uskomattomimpia vaiheita, aina spiritistisiä istuntoja myöten, ennen kuin se lopulta pääsi konserttilavoille. Schubertin kuudes sinfonia on saanut vaivoikseen lisänimen ”Pieni” – erotukseksi samassa sävellajissa olevasta yhdeksännestä, ”Suuresta” C-duurisinfoniasta – vaikka ei komea puolituntinen kuutonen omassa luokassaan mikään miniatyyri ole. Kokoaan suurempia kamariensemblenumeroita ovat myös Ivesin suuria kysymyksiä kyselevä The Unanswered Question ja Ligetin mehiläispesänä kuhiseva Ramifications.

Teksti: Lotta Emanuelsson

Thomas Zehetmair, kapellimestari ja viulusolisti

Ligeti: Ramifications
Schumann: Viulukonsertto
Ives: The Unanswered Question
Schubert: Sinfonia nro 6

Pe 26.9.2014
Musiikkitalo klo 19
Suorana verkossa klo 19
» Yle Radio 1 klo 19.03