Hyppää pääsisältöön

Nenäpäivä-konsertti

Liput: alk. 40 / 30 / 20 €

Sopraano Camilla Nylund
Sopraano Camilla Nylund - Sopraano Camilla Nylund Kuva: Copyright Heikki Tuuli 2008 camilla nylund

RSO on ensimmäistä kertaa mukana Nenäpäivä-kampanjassa järjestämällä televisioidun konsertin, jonka lipputuotot lahjoitetaan kokonaisuudessaan Nenäpäivä-keräykseen. Konsertin ohjelma on koottu kuulijoiden toiveiden pohjalta ja ylikapellimestari Hannu Linnun lisäksi esiintymässä ovat laulaja Ismo Alanko, sopraano Camilla Nylund sekä suureen fagottihaasteeseen tarttuva Esko Valtaoja. Nenäpäivä-konsertin juontavat Ella Kanninen ja Jussi-Pekka Rantanen.
RSO, yle.fi/klassinen ja Nenäpäivä pyysivät klassisen musiikin ystäviä toivomaan omia suosikkikappaleitaan syksyn Nenäpäivä-konserttiin. Kuulijoiden toiveiden pohjalta RSO kokosi yllätyksellisen konserttiohjelmiston.

Alanko RSO:n konsertissa 2012
Alanko RSO:n konsertissa 2012 Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu ismo alanko

Nenäpäivän tuella autetaan vuosittain tuhansia lapsia kehitysmaissa. Jo muutamalla eurolla Nenäpäivässä mukana olevat järjestöt pystyvät edistämään kehitysmaissa lasten oikeutta ravintoon, turvaan, terveyteen ja koulutukseen. Nenäpäivä-konserttilippujen ostaminen on uusi tapa osallistua Nenäpäivä-keräykseen, sillä konsertin lipputuotot lahjoitetaan kokonaisuudessaan vuoden 2014 Nenäpäivä-keräykseen. Yhden konserttilipun hinnalla voi kahdelle lapselle hankkia lukutaidon. Nenäpäivän tuella Suomen UNICEF, Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Fida International, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja Suomen Lähetysseura tekevät pitkäkestoista kehitysyhteistyötä Afrikassa, Aasiassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa lasten ihmisarvoisen elämän edistämiseksi.

Hannu Lintu, kapellimestari
Camilla Nylund, sopraano
Ismo Alanko
Jussi-Pekka Rantanen ja Ella Kanninen, juontajat

Aram Hatšaturjan: Sapelitanssi baletista Gajane
Johann Strauss, nuorempi: Rosalinden csardas ”Klänge der Heimat” operetista Lepakko
Gustav Mahler: Blumine
Bedřich Smetana: Moldau sarjasta Isänmaani
Antonín Dvořák: Rusalkan laulu kuulle oopperasta Rusalka
Ismo Alanko (säv. ja san.) ja Timo Hietala (sov.): Maailmanlopun sushibaari
Ismo Alanko (säv. ja san.) ja Lotta Wennäkoski (sov.): Päivän uutinen
Andrew Lloyd Webber (säv.) ja Tim Rice (san.): I don't know how to love him
Johann Strauss, vanhempi: Radetzky-marssi

Pe 24.10.2014
Musiikkitalo klo 19
Suora videolähetys Musiikkitalosta klo 19
» Yle TV 1 klo 19
» Yle Radio 1 klo 19

Kommentit