Hyppää pääsisältöön

Teeman elokuvafestivaali 2014

Viisi päivää elokuvan juhlaa!
>> Festivaalin koko ohjelmisto täällä

Parasta uutta elokuvaa ja restauroituja klassikkoja, hohtavaa kauhua ja tarttuvaa filmihulluutta, mykkää filmiä ja musiikkielokuvaa, kääpiöitä ja kolmipyöriä sekä monenlaisia tarinoita rakkaudesta. Yhdellä sanalla: tunnetta.

Seuraa ja kommentoi Teeman elokuvafestivaalia Facebookissa tai Twitterissä.
Festivaalin tunniste Twitterissä on #yleteema

Ovatko pitkät ihmiset onnellisia?

Elokuvantekijä ja tieteentekijä keskustelevat luonnosta, kielestä, elokuvasta, filosofiasta, elämästä ja ihmisyydestä. Ranskalainen Michel Gondry toteutti haaveensa animaatiodokumentista keskustelemalla Noam Chomskyn kanssa ja kuvittamalla keskustelun jälkikäteen animaatioilla.

Nader ja Simin: ero

Oscarin voittanut iranilaiselokuva avioerosta.

”Runoutta joka paljastaa maailman syvimmät salaisuudet.” Kirjailija Katja Kallio kirjoittaa Asghar Farhadin elokuvasta Nader ja Simin: ero. Tämä iranilaiselokuva voitti parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin vuonna 2012.

Mestari on elokuvakerronnan mestarinäyte

Paul Thomas Andersonin elokuva skientologista ja oppipojasta

Paul Thomas Andersonin Mestari on sekä näyttelijätyön että elokuvakerronnan mestarinäyte, kirjoittaa ohjaaja Jukka-Pekka Valkeapää. ”Tarinan ihmisiä ympäröivä todellisuus on vain vaivoin hahmotettavaa sumua.” Pääosissa ovat Philip Seymour Hoffman ja Joaquin Phoenix.

Lumikki

Upea, tyylitelty 2010-luvun mykkäelokuva Grimmin sadusta.

Mykkään mutta musiikin täyttämään maailmaan sijoitettu upea, tyylitelty versio Grimmin veljesten sadusta, 1920-luvun Andalusian härkätaistelupiireihin siirrettynä. Pablo Bergerin vuonna 2012 ohjaama elokuva voitti peräti kymmenen Goyaa, Espanjan tärkeintä elokuvapalkintoa.

Korppi sylissä

Carlos Sauran suurenmoinen elokuva lapsuudesta ja kuolemasta

Carlos Sauran Korppi sylissä on 1970-luvun rakastetuimpia elokuvia. Sen rakastettavuus tiivistyy kahteen kaikkien muistamaan yksityiskohtaan: tunnusmelodiaan Porque te vas ja nuoren Ana Torrentin suurisilmäisiin kasvoihin.

Poikamiesboksi

Billy Wilderin hienoimpia elokuvia, viiden Oscarin voittaja

Billy Wilderin hienoimpiin elokuviin kuuluva viiden Oscarin voittaja vuodelta 1960. Pääosia tässä kitkeränsuloisessa, kipeitä aiheita käsittelevässä romanttisessa työpaikkakomediassa näyttelevät Shirley MacLaine ja Jack Lemmon.

This Must Be the Place

Sean Penn tekee hienon roolin erakoituneena goottirokkarina.

Sean Penn tekee hillittömän hienon roolin erakoituneena goottirokkarina Paolo Sorrentinon elokuvassa This Must Be the Place. Curen laulusolistin näköinen Cheyenne lähtee Amerikkaan etsimään entistä SS-upseeria ja itseään.

Hullu Pierrot yhdellä sanalla: tunnetta

"Elokuva on taistelukenttä; rakkautta, vihaa, toimintaa, väkivaltaa, kuolemaa. Yhdellä sanalla tunnetta." Jean-Luc Godardin elokuvassa Hullu Pierrot on kohtaus, jossa ohjaaja Samuel Fuller kertoo mitä elokuva on. Voiko Hullua Pierrot'takaan paremmin kuvailla?

Blue Valentine

Riipaiseva kertomus yhdestä avioliitosta

Riipaiseva kertomus yhdestä avioliitosta sattuman järjestämästä ensikohtaamisesta kihelmöiviin rakastumisen hetkiin ja sitä hitaasti seuraavaan rakkauden hiipumiseen. Pääosissa Ryan Gosling ja Michelle Williams.

Festivaalipuhetta

Hohdokasta puhetta Teeman elokuvafestivaalin elokuvista 2014

Hohdokasta puhetta elävistä kuvista: Teeman elokuvafestivaalilla elokuvista intoilevat tekijät, tulkit ja näkijät Elokuvan tarinan ohjaajasta Mark Cousinsista Hohto-elokuvan superfaneihin.

Hauskaa Hohdosta

Näin syntyivät Teeman elokuvafestivaalin palkitut julisteet.

"Miten tehdä mitään omaperäistä palokirveestä, verestä, lattiamaton kuvioista?" Teeman elokuvafestivaalin julisteiden suunnittelija Kirsi Kukkurainen kirjoittaa siitä, miten Stanley Kubrickin kauhuelokuvasta syntyi kolme hohtavan hauskaa julistetta.

Teeman elokuvafestivaali 2014!

Viisi päivää elokuvan juhlaa 26.-30.11.2014.

Teeman elokuvafestivaali valtaa jälleen kanavan marraskuun lopulla. Keskiviikosta sunnuntai-iltaan 26.-30.11. viisi päivää elokuvan juhlaa: parasta uutta elokuvaa, restauroituja klassikkoja, mykkää filmiä ja musiikkielokuvaa, Oscar-voittajia ja ensi-iltoja sekä runsaasti innoittunutta puhetta elokuvasta.

Festivaalin kasvoja ja soittolista

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.