Hyppää pääsisältöön

Perjantaisarja 5

Liput: alk. 30 / 25 / 20 / 18 (eläk.) / 8 €

Väliaika noin klo 20.05. Konsertti päättyy noin klo 21.

Olli Mustonen
Olli Mustonen - Olli Mustonen Kuva: Outi Törmälä olli mustonen

”Musiikki ei synny säännöistä. Teillä on oikeus säveltää mitä haluatte niin kuin haluatte”, neuvoi Claude Debussy nuorempaa kollegaansa Edgar Varèsea. Varèse sävelsi niin kuin halusi, ja tuloksena oli hänen varhainen mestariteoksensa Amèriques, jossa uuden maailman urbaaniin sykkeeseen sekoittuu kevätuhrimaista primitivismiä. Debussyn La Mer -triptyykin valossa kylpevät merimaisemat ja Prokofjevin timantinkirkas C-duurikonsertto, säveltäjänsä lempilapsi, kuuluvat samaan 1900-luvun ensimmäisen neljänneksen teossukupolveen. Olli Mustonen jatkaa tässä konsertissa keväällä alkanutta Prokofjev-projektiaan.

Teksti: Lotta Emanuelsson

Hannu Lintu, kapellimestari
Olli Mustonen, piano

Debussy: La Mer
Prokofjev: Pianokonsertto nro 3
Varèse: Amériques

Pe 21.11.2014
Musiikkitalo klo 19.00
Suorana verkossa alkaen klo 18.50
» Yle Teema 19
» Yle Radio 1 klo 19.03