Hyppää pääsisältöön

DreamHack: Counter-Strike

Dreamhack on maailman suurin tietokonefestivaali. Dreamhackissä järjestetään myös Counter-Strike Global Offensive -turnaus, jossa maailman parhaat pelaajat ottavat toisistaan mittaa. Turnauksessa jaetaan palkintorahoina 250 000 dollaria.

Yle Areena näyttää Counter-Strike: Global Offensive -pudotuspelit perjantaina 28.11. klo 12 alkaen ja lauantaina 29.11. klo 14 alkaen.

Suora finaalilähetys Yle TV2 -kanavalta lauantaina 29.11. klo 22 alkaen.

Osallistu
Voit osallistua keskusteluun Twitterissä hashtagilla: #yledh

Voit antaa palautetta Ylen Dreamhack-lähetyksestä
» Palautelomake

Pudotuspelikaavio

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Lisää Dreamhackista

TV2:ssa tarjolla jälleen suurta e-urheilujuhlan tuntua!

Elokuussa Yle TV2:ssa esitetty Assemblyn Counter-Striken finaali oli ensimmäinen iso e-urheilulähetys valtakunnallisella tv-kanavalla Suomessa. Katsojilta saatu palaute oli erittäin positiivista, ja tekoa kiiteltiin rohkeaksi myös koko ajan kasvavassa tietokonepelaajien yhteisössä. Marraskuun lopussa, 28.-29.11., Yle esittää suoraa lähetystä maailman suurimmalta pelifestivaalilta Ruotsista.

Lisää Counter-Strikestä

Counter-Strike-joukkueen roolitus

Counter-Strike Global Offensive on peli, jossa erilaisia taitoja kuten kranaattien heittäminen, kiväärillä ampuminen ja vastustajan lukeminen voi harjoitella lähes loputtomiin. Ilmiö on yksi kilpailullisen pelin tärkeimmistä elementeistä - se mahdollistaa hyvien pelaajien erottumisen massasta. Ilmiötä kutsutaan englanniksi “skill ceiling” -termillä, vapaasti suomennettuna taitokatoksi.

Uudet CS:GO kartat tuovat lisää yllätyksellisyyttä peliin

Counter-Strike-turnauksissa pelataan kyseisen turnauksen säännöissä määriteltyjä karttoja. Aiemmin Counter-Strike Global Offensive -turnauksissa karttoja on ollut jokaisessa turnauksessa yleensä viisi: Dust2, Inferno, Nuke, Mirage ja Train. Tänä vuonna useat isot turnaukset ovat poistaneet säännöistä Train-kartan ja lisänneet tilalle kolme uutta - Cache, Overpass ja Cobblestone-kartat.