Hyppää pääsisältöön

Torstaisarja 5

Liput: alk. 30 / 25 / 20 / 18 (eläk.) / 8 €

Väliaika noin klo 19.35. Konsertti päättyy noin klo 21.00.

Herbert Blomstedt
Herbert Blomstedt - Herbert Blomstedt Kuva: Martin U. K. Lengemann herbert blomstedt

”Taivaallinen pituus” on kuuluisa luonnehdinta, jolla Robert Schumann seppelöi Schubertin yhdeksännen sinfonian. Schubertin sinfoniasarjan kirkkain kruununjalokivi hautautui säveltäjän jäämistöön lähes vuosikymmeneksi, ennen kuin Schumann sen löysi ja toimitti ihmisten ilmoille. Kahdeksas sinfonia h-molli sen sijaan ei ehtinyt taivaallista pituutta saavuttaakaan, kun se Schubertin valtavan luomisvauhdin tiimellyksessä jäi kesken. Kaiken kukkuraksi teos oli teillä tietymättömillä vielä pitempään kuin yhdeksäs sinfonia. Tästä tekijänsäkin hylkäämästä tuhkimosta tuli kuitenkin yksi 1800-luvun soitetuimmista orkesterisävellyksistä ja musiikinhistorian kuuluisin ”Keskeneräinen”.

Teksti: Lotta Emanuelsson

Herbert Blomstedt, kapellimestari

Schubert: Sinfonia nro 8 ”Keskeneräinen”
Schubert: Sinfonia nro 9 ”Suuri C-duuri”

To 11.12.2014
Musiikkitalo klo 19.00
Suora verkkolähetys klo 19.00
Suora televisiolähetys Yle Teema klo 19.00.
Suora radiolähetys Yle Radio 1 klo 19.03