Hyppää pääsisältöön

Assembly Winter 2015

Kaksi päivää elektronista urheilua
Yle Areena näytti StarCraft 2, Hearthstone ja Counter-Strike: Global Offensive -turnauksia perjantaina 30.1. klo 16 alkaen ja lauantaina 31.1. klo 11 alkaen.

Counter-Strike -turnauksen finaalil lähetettiin Yle TV2 -kanavalta lauantaina 31.1. klo 22:40 alkaen.

» Ylen lähetysaikataulu

Osallistu
Voit osallistua keskusteluun Twitterissä hashtagilla: #yleassembly

Miten meni?
» Anna palautetta!

Ylen kuvat Assemblyiltä:
» Kuvagalleria

Tapahtuman tiedot

Assembly on yksi maailman suurimmista tietokonefestivaaleista, jossa järjestetään Suomen suurimmat elektroniset kilpapeliturnaukset kahdesti vuodessa. Tulevassa tapahtumassa esimerkiksi maailman parhaat joukkueet kilpailevat 25 000 dollarin palkintopotista Counter-Strike -turnauksessa.

Lisää Counter-Strikestä

Counter-Strike-joukkueen roolitus

Counter-Strike Global Offensive on peli, jossa erilaisia taitoja kuten kranaattien heittäminen, kiväärillä ampuminen ja vastustajan lukeminen voi harjoitella lähes loputtomiin. Ilmiö on yksi kilpailullisen pelin tärkeimmistä elementeistä - se mahdollistaa hyvien pelaajien erottumisen massasta. Ilmiötä kutsutaan englanniksi “skill ceiling” -termillä, vapaasti suomennettuna taitokatoksi.

Uudet CS:GO kartat tuovat lisää yllätyksellisyyttä peliin

Counter-Strike-turnauksissa pelataan kyseisen turnauksen säännöissä määriteltyjä karttoja. Aiemmin Counter-Strike Global Offensive -turnauksissa karttoja on ollut jokaisessa turnauksessa yleensä viisi: Dust2, Inferno, Nuke, Mirage ja Train. Tänä vuonna useat isot turnaukset ovat poistaneet säännöistä Train-kartan ja lisänneet tilalle kolme uutta - Cache, Overpass ja Cobblestone-kartat.

Lisää Hearthstonesta

Hearthstone-turnauksen ennakko - jääkö mestaruus Suomeen?

Assembly Winter 2015 -tapahtumassa pelataan 3 500 euron Hearthstone-turnaus. Suomalainen Janne "Savjz" Mikkonen on turnauksen hallitseva mestari. Vastaansa hän saa perjantaina 30. tammikuuta 13 pelaajaa ulkomailta. Yle ennakoi Hearthstone-turnauksen suurimpien nimien kohtaloa.

Lisää Starcraft 2:sta

StarCraft 2 -opas katsojille

StarCraft 2: Heart of the Swarm on reaaliaikainen strategiapeli, jossa pelaajat taistelevat virtuaalikartoissa toisiaan vastaan 1 vs.1 otteluissa. Pelissä on tarkoitus luoda armeija ja tuhota vastustaja.

Kaksi suomalaista StarCraft 2 -pelaajaa kilpailee Ranskassa 217 000 dollarista

Suomalaispelaajat taistelevat 217 000 dollarista Ranskassa

Suomalaiset StarCraft 2 -pelaajat Vesa "Welmu" Hovinen ja Joona "Serral" Sotala ovat edenneet pelin suurimman liigan toiseen lohkovaiheeseen. World Championship Series -liigan toinen lohkovaihe sekä pudotuspelit pelataan Ranskassa 3.-5. huhtikuuta. Liigassa on jaossa 217 000 dollaria, josta voittajalle menee 30 000.

Lisää Assemblyistä

Ylen Assembly-kuvagalleria

Yle on mukana Assembly Winter 2015 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Tunnelmia voi kuvien muodossa tarkastella Facebook-sivulta löytyvästä kuvagalleriasta.