Hyppää pääsisältöön

Perjantaisarja 6

Liput: alk. 30 / 25 / 20 / 18 (eläk.) / 8 €

Väliaika noin klo 19.30. Konsertti päättyy noin klo 21.15.

Boris Berezovski
Boris Berezovski - Boris Berezovski Kuva: David Crookes Warner Classics boris berezovski

Kaksi vuosisadan kauneinta hidasta osaa löytävät toisensa tässä konsertissa. Maurice Ravelin G-duurikonserton Adagion lumoava melodia kuulostaa taivaasta annetulta. Se oli kuitenkin valtavan työn takana: ”Kuinka jouduinkaan hiomaan jokaista tahtia - se oli viedä minulta hengen!”, tunnusti säveltäjä. Gustav Mahlerin viidennen sinfonian suurenmoista Adagiettoa on soitettu surumusiikkinakin, vaikka se on oikeastaan rakkaudentunnustus Alma-kihlatulle ja koko sinfonian kerronnallisessa kaaressa valmistautuminen finaalin suureen triumfiin.

Teksti: Lotta Emanuelsson

Hannu Lintu, kapellimestari
Boris Berezovski, piano

Ravel: Pianokonsertto G-duuri
Mahler: Sinfonia nro 5

Pe 16.1.2015
Musiikkitalo klo 19.00
Suorana verkossa alkaen klo 17.50
Yle Teema 19
Yle Radio 1 klo 19.03

Kommentit