Hyppää pääsisältöön

Keskiviikkosarja 11

Liput: alk. 30 / 25 / 20 / 18 (eläk.) / 8 €

Väliaika noin klo 19.40. Konsertti päättyy noin klo 21.15.

Jukka-Pekka Saraste
Jukka-Pekka Saraste Jukka-Pekka Saraste Kuva: WDR/Thomas Kost jukka-pekka saraste

Kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen Magnus Lindberg on palannut konserttomuodon pariin. Toisen pianokonserton tilasi New Yorkin filharmonikot Lindbergin toimiessa sen residenssisäveltäjänä. Viittauksista Raveliin – ”krypto-ravelismeista” – on säveltäjä itsekin puhunut, mutta myös muut 1900-luvun pianokonserttojen titaanit, Bartók ja Prokofjev häämöttävät taustalla – ja jopa Chopinin Valtameri-etydi! Šostakovitšin yhdennentoista sinfonian aiheena on vuoden 1905 niin kutsuttu verisunnuntai, jolloin tuhannet aseettomat mielenosoittajat saivat surmansa tsaarin henkivartiokaartin avattua tulen heitä kohti. Šostakovitšin isä oli yksi verilöylyssä elossa selvinneistä.

Teksti: Lotta Emanuelsson

Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Nicolas Hodges, piano

Lindberg: Pianokonsertto nro 2, ensi kertaa Suomessa
Šostakovitš: Sinfonia nro 11 "Vuosi 1905"

Ke 4.3.2015
Musiikkitalo klo 19.00
Suora verkkolähetys alkaen jo klo 18.40.
» Yle Radio 1 klo 19.03