Hyppää pääsisältöön

Keskiviikkosarja 14

Liput: alk. 30 / 25 / 20 / 18 (eläk.) / 8 €

Väliaika noin klo 19.35. Konsertti päättyy noin klo 21.00.

Soile Isokoski
Soile Isokoski Soile Isokoski Kuva: Intermusica soile isokoski

Wilhelm Stenhammarille tutustuminen muutamaa vuotta vanhemman suomalaiskollegansa musiikkiin oli järisyttävä elämys – niin järisyttävä, että hän veti takaisin jo esitetyn ensimmäisen sinfoniansa, jota piti Sibeliuksen rinnalla persoonattomana. Toisessa sinfoniassaan hän jo löysikin oman, intohimoisen ja tunnistettavan pohjoismaisen äänensä. Minna Leinosen tilateos Scatterings solistiryhmille ja orkesterille luo kolmiulotteisia syvyysvaikutelmia valoin, varjoin ja heijastuksin. Englantilaissäveltäjä Colin Matthews on mestarillinen orkestroija, jonka omastakin musiikista voi löytää Sibeliuksen heijastumia.

Teksti: Lotta Emanuelsson

Katso Minna Leinosen haastattelu tästä.

Hannu Lintu, kapellimestari
Soile Isokoski, sopraano

Leinonen: Scatterings, kantaesitys (Ylen tilaus)

Sibelius / Matthews: Lauluja, kantaesitys (Ylen tilaus):
Kaiutar
Illalle
Våren flyktar hastigt
Men min fågel märks dock icke
Var det en dröm

Stenhammar: Sinfonia nro 2