Hyppää pääsisältöön

Supersankariviikko Teemalla

Supersankariviikko 1.–7.6.

Pyhä barrakuda! – Supersankarit valtaavat Yle Teeman heti kesän alkajaisiksi

Kesän ensimmäinen teemaviikko on omistettu supersankareille. Maanantaina 1.6. alkaa Batman! – alkuperäinen Lepakkomies 60-luvulta. Tahallisen camp-henkisen tv-sarjan kaikkien aikojen ensimmäinen tuotantokausi lähetetään päivittäin klo 20. Viikon aikana nähdään myös kolmiosainen dokumenttisarja supersankareista, israelilainen dokumentti sankaruudesta ja viikko huipentuu Teemalauantain alkuperäiseen Batman-elokuvaan.

Supersankarit

Supersankarit ovat oleellinen osa USA:n populaarikulttuuria. He ovat viihdyttäneet ensin sarjakuvissa ja myöhemmin elokuvissa. Dokumenttisarja tarkastelee supersankarihahmojen historiaa, tarinoita ja vaikutusta yhteiskunnassa laajemminkin. Äänessä tutkijat, piirtäjät, näyttelijät ja sarjisfanit.
maanantaista keskiviikkoon 1.–3.6. klo 21.00

Sankaruuden ainesosat

Mikä tekee sankarin? Mikä saa ihmisen noudattamaan omaatuntoaan, vastustamaan ympäristön paineita ja taistelemaan oikeuden puolesta? Tiededokumentissa nähdään, miten joka kymmenes ihminen vastustaa pahuuden joukkopainetta.
torstai 4.6. klo 21.00

Lepakkomies ja Monsterimies

Teeman supersankariviikon päättää Batman-elokuva vuodelta 1966, pääosissa ne ainoat oikeat Lepakkomies ja Ihmepoika eli Adam West ja Burt Ward. Mukana myös Kissanainen, Jokeri, Pingviini ja Arvuuttaja. Tästä ei camp eikä retro parane! Lisäksi tosielämän naamiosankarista Mr. Lordista kertova dokumenttielokuva Monsterimies.
Teemalauantai 6.6. klo 21.00–0.05