Hyppää pääsisältöön

Suomen Kansallisooppera Helsingin juhlaviikoilla: War Requiem Musiikkitalossa pe 14.8.

Winston Churchill tutustuu pommituksissa tuhoutuneeseen Coventryn katedraaliin vuonna 1941
Winston Churchill tutustuu pommituksissa tuhoutuneeseen Coventryn katedraaliin vuonna 1941. Winston Churchill tutustuu pommituksissa tuhoutuneeseen Coventryn katedraaliin vuonna 1941 Kuva: Wikimedia Commons (Imperial War Museums, UK)/Horton coventryn katedraali 1941 winston churchill

1900-luvun suuri sielunmessu

Benjamin Brittenin War Requiem, Sodan sielunmessu lukeutuu 1900-luvun merkittävimpiin suuriin sinfonisiin teoksiin solisteille, kuorolle ja orkesterille. Britten koosti teoksen libreton yhdistelemällä perinteiseen messutekstiin, latinankieliseen sielunmessuun, Ensimmäisessä maailmansodassa kuolleen brittirunoilija Wilfred Owenin runoja. Näin teoksesta tuli muistoteos niin Ensimmäisen kuin Toisenkin maailmansodan uhreille. Lue lisää...

Leif Segerstam kapellimestari
Suomen Kansallisoopperan kuoro ja -orkesteri
Marco Ozbič & Marge Mehilane kuoromestarit
Jeremy Ovenden tenori
Claire Rutter sopraano
Stephen Gadd baritoni
Cantores Minores
Hannu Norjanen kuoronjohtaja

Benjamin Britten War Requiem

Pe 14.8.2015
Musiikkitalo klo 19.00
Suora videolähetys Musiikkitalosta alkaen klo 18.50
» Yle Radio 1 klo 19.03

Kommentit