Hyppää pääsisältöön

Tähtiä ja tähteitä Strömsössä

-

Oletko sinä kirppisguru, kätevä keksimään vanhasta uutta ja yksilöllistä, kierrätyspukeutuja kiireestä kantapäähän?

Kirpputoreilla käynti on loistavaa ajanvietettä, sen suomalaiset ovat oppineet! Pikkurahalla toisen tarpeettomasta tulee toiselle tärkeää ja mielekästä. Mutta mitä kirppikseltä kotiin kulkeutuu? Mikä on sinun paras kirpparilöytösi? Lähetä kuva löydöstäsi sähköpostilla stromso@yle.fi, Strömsön Facebook-sivulla tai hashtagilla #strömsö Twitterissä tai Instagramissa.

Edelleen - lähetä kuva parhaasta kierrätysasustasi sekä pieni kuvaus asukokonaisuudesta joko sähköpostilla stromso@yle.fi, Strömsön Facebook-sivulla tai hashtagilla #strömsö Twitterissä tai Instagramissa.

Kuvia kerätään verkkosivuillemme ja mikä hauskinta - kuvasi voi päätyä myös suoraan Tähtiä ja tähteitä Strömsössä -lähetykseen 6.9.2015. Huomioithan, että lähetät vain itse ottamiasi kuvia, ja että kuvissa näkyvät henkilöt ovat antaneet luvan kuvan julkaisemiseen.

Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

Uusiokäytä ja kierrätä!

Tapetoi kirjansivuilla ja paperinpaloilla

Näin tapetoit kierrätysmateriaaleilla.

Tapeteissa on nykyään mistä valita, mutta silti niiden joukosta ei välttämättä löydy sitä, jossa on juuri oikeanlainen väritys tai tunnelma, tai sitten sopiva tapetti on kerta kaikkiaan liian kallista. Silloin voi tehdä kuin Lee ja päällystää koko seinän vanhasta kirjasta revityillä sivuilla.

Strömsö: 80-luvun vaatekaapin tuunaaminen

Uudista vanha vaatekaappi.

Jossain vaiheessa kodin kalustus alkaa vääjäämättä näyttää vanhanaikaiselta, mutta sen sijaan, että heittäisi kaapin, pöydän, tuolit ja sängyn pois, voi antaa mielikuvituksen lentää ja loihtia niistä jotain kaunista. Jim uudisti vanhan vaatekaapin kekseliäillä muutoksilla.

60-luvun pöydän uudistaminen

Sohvapöytä uudistuu tapetilla.

50- ja 60-luvuilla käytettiin paljon lakkaa. Jos pöydän pintaan jää kuumasta teekupista vaalea rengas, voi olla melko varma siitä, että pöytä on lakattu selluloosalakalla. Jos haluat tapetoida pöydän, poista lakka, jotta tapetti ja liisteri varmasti tarttuvat kiinni. Lakan voi sulattaa spriillä ja asetonilla.

Strömsö: Sipsipusseista punottu kori

Puno kori tuohikoritekniikalla.

Leen mielestä kaikkea voi uusiokäyttää. Hän teki pieniä kulhoja samalla tavalla kuin ennen vanhaan punottiin tuohikoreja. Esimerkiksi sipsipusseista tai papereista leikatuista suikaleista voi punoa koreja naposteltavien tarjoiluun tai pikkutavaroiden säilytykseen.

Vanhan kaapin tai lipaston modernisoiminen

Vanhasta kaapista uusi Jimin ohjeella.

Kirpputoreilla näkee paljon 50- ja 60-lukujen huonekaluja, joita myydään huokeaan hintaan. Jimin mielestä ne voi kunnostaa melko radikaalistikin. Hänen kaapissaan oli liikaa pieniä vetolaatikoita ja epäkäytännöllinen avoin tila keskellä. Hän poisti kahden vetolaatikon rungon ja teki kaappiin uuden oven.