Hyppää pääsisältöön

Sananvapausviikko

Teema omistaa viikon 19.–25.10. poliittisille pilapiirroksille, rohkeille bloggaajille ja muille sananvapauden mittareille. Dokumentteja, elokuvia, suoraa lähetystä sananvapausseminaarista ja Helsingin kirjamessuilta, joiden pääteemana on Venäjä. Viikko toteutetaan yhteistyössä Yle Puheen kanssa.

Sananvapausviikko

Sananvapausviikko Teemalla

Teema omistaa viikon 19.–25.10. poliittisille pilapiirroksille, rohkeille bloggaajille ja muille sananvapauden mittareille. Dokumentteja, elokuvia, suoraa lähetystä sananvapausseminaarista ja Helsingin kirjamessuilta, joiden pääteemana on Venäjä. Viikko toteutetaan yhteistyössä Yle Puheen kanssa.

Helsingin kirjamessut 2015

Kirjallisuus itsessään on sananvapauden käyttämistä. Teeman kaksipäiväisessä lähetyksessä vapauttaan käyttävät muun muassa Jörn Donner ja Sauli Niinistö, Artemi Troitski, Sirpa Kähkönen, Katja Kettu, Paleface ja Alivaltiosihteeri.
perjantai 23.10. klo 12.30–18 ja lauantai 24.10. klo 12–16

Kuningas New Yorkissa

Amerikassa persona non grataksi joutuneen Charles Chaplinin pistävä satiiri amerikkalaisesta elämäntavasta, jonka kanssa tyhjätasku eurooppalainen kuningas joutuu tekemisiin.
sunnuntai 25.10. klo 18.00

Ei mikään naurun asia

Poliittinen pilapiirros on sananvapauden mittari. Historiassa moni pilapiirtäjä ja julkaisija on joutunut puolustamaan niin henkeään kuin piirroksiaan.
sunnuntai 25.10. klo 19.40

Teeman Elävä arkisto: Salama ja sananvapaus

Suomen suurimmasta sananvapaustapauksesta, kirjailija Hannu Salaman jumalanpilkkasyytteestä, on 50 vuotta. Aikoinaan se pysyi puheenaiheena vuosia ja sitä ruodittiin moneen otteeseen radiossa ja televisiossa.
ti 20., pe 23. ja su 25.10.