Hyppää pääsisältöön

Mediapolis Game Jam 2015

Mediapolis Game Jam 2015 päätökseen

Jammailijat käänsivät vaikeudet voitoksi

48 tuntia kestänyt pelijamitapahtuma Mediapolis Game Jam 2015 on saatu päätökseen. Sunnuntai-iltapäivällä ryhmät esittivät pelinsä Mo-cap-studiolla ja Lattia 1:llä pidetyissä demonstraatioissa. Kaikki pelidemonstraatiot tulevat nähtäväksi Yle Areenaan ja ne voi löytää myös Mediapolis Game Jam 2015 -etusivulta. Sivustolle ilmestyy uutta artikkeli- ja videomateriaalia aina marraskuun loppuun saakka.

Jameilla yhteensä yhdeksän ryhmää pelien kimpussa

Mediapolis Game Jam pelisuunnitteluryhmät on muodostettu.

Mediapolis Game Jam 2015 pyörähti käyntiin vauhdilla. Perjantain aikana jammailijat tutustuivat toisiinsa ja pääsivät kyselemään ammattilaisilta käytössä olevasta virtuaaliteknisestä elokuvakalustosta. Suosituimpien peli-ideoiden ympärille muodostettiin yhdeksän ryhmää, jotka jatkavat pelien suunnittelua aamuun asti.

Mediapolis Game Jam – pelejä virtuaalilaitteille 48 tunnissa

Pelijameilla ammattilaiset ja harrastajat kohtaavat

Mediapolis Game Jamissa 20.-22.11. pelintekijät kokoontuvat yhteen suunnittelemaan ja luomaan uusia pelejä jamihengessä. Osallistujat jakautuvat pieniin ryhmiin, jotka koostuvat pelisuunnittelun eri osa-alueiden taitajista. Kunkin ryhmän tavoite on tehdä peli valmiiksi 48 tunnin aikarajan puitteissa. Mediapoliksen jameissa ryhmät hyödyntävät pelin tekemisessä virtuaaliteknistä elokuva-alan laitteistoa.

#mediapolisjam

Pelintekijät-sarjan artikkelit

Peliala on murroksessa ja se näkyy Karoliina Korppoossa

Cities: Skylines -peli on nelinkertainen yllättäjä.

Näin syntyy hittipeli: Linnoittaudutaan kellariin kolmeksi vuodeksi. Juodaan Cokista, nukutaan ilmapatjoilla ja pyyhitään huurua rilleistä. Nyt peliala on murroksessa, sillä nörtit ovat tulleet kellareistaan, tavanneet muita ihmisiä ja ymmärtäneet, että pitsaan tarvitaan myös rahaa. Pelialan muutos kiteytyy Karoliina Korppooseen, joka suunnitteli Cities: Skylines -pelin.

Veli Laamanen ja unelma omasta pelifirmasta

Veli Laamanen on juuri perustanut oman pelifirman.

Mun mielestä peli on paras mahdollinen tarinankerronnan väline, sanoo Veli Laamanen. Hän nauttii siitä, kuinka hyvän pelin äärellä voi uppoutua tarinaan, unohtaa ulkopuolisen maailman – ja olla osallisena pelissä.

Sukella pelimaailman syövereihin