Hyppää pääsisältöön

Keskiviikkosarja 7

Liput: alk. 30 / 25 / 20 / 18 (eläk.) / 8 €

Väliaika noin klo 19.55. Konsertti päättyy noin klo 21.15.

mezzosopraano Anne Sofie von Otter
mezzosopraano Anne Sofie von Otter Kuva: Eva-Marie Rundqvist anne sofie von otter

Jos jokin maailmassa kestää, niin kivi. Sebastian Fagerlundin uutukaisen innoittajana toimivat kiviröykkiöt, joita ihmiset ovat aina ja kaikkialla rakennelleet maamerkeiksi, alttareiksi, haudoiksi ja ties miksi. Kuten Fagerlundin tyylille tyypillistä on, musiikki sekä sykkii nykyelämän monimuotoisuutta että pohtii syntyjä syviä. Sävelvuot vahvistavat elämisen tunnetta ja etsivät yhteyttä koko maailmankaikkeuteen. Sibeliuksen laulut eivät ole kiveen hakattuja vaan saavat Aulis Sallisen soitinnuttamina uuden muodon. Taianomaisena Sibelius-tulkkina tunnetun Anne Sofie von Otterin ääni välkkyy kuin timantti hangella. Tapiola mahdollistaa virkistävän kastautumisen länsimaisen taidemusiikin tunnetuimpaan sadekohtaukseen ja toinen sinfonia ylösnousemuksen taivaan kirkkauteen.

Teksti: Susanna Välimäki

Kuuntele suora lähetys klo 19 alkaen.

Hannu Lintu, kapellimestari
Anne Sofie von Otter, mezzosopraano

Sebastian Fagerlund: Stonework
Jean Sibelius, orkestrointi Aulis Sallinen: Lauluja:
Jägargossen
Hennes budskap
De bägge rosorna
Sippan
Men min fågel märks dock icke
Kyssens hopp
Under strandens granar

Jean Sibelius: Sinfonia nro 2