Hyppää pääsisältöön

Hulttion tie - Live Webcast from Finnish National Opera 9.4.2016

Hulttion tie
Hulttion tie Kuva: Sanna Salmi hulttion tie -ooppera

Anne Trulove ja Tom Rakewell rakastavat toisiaan ja kaikki näyttää hyvältä. Mutta silloin ilmestyy Nick Shadow, joka kertoo Tomin saaneen perinnön ja tarjoutuu hänen palvelukseensa. Shadow vie Tomin Lontooseen, eikä Tom voi vastustaa ilotalon kiusauksia. Hän päätyy jopa naimisiin parrakkaan turkkilaisnaisen Baban kanssa vain siksi, että voisi osoittaa tekevänsä mitä haluaa. Liitto päättyy riitaan. Tom keksii uuden tavan rikastua: Shadow’lla on kone, joka tekee kivestä leipää.

Toimimaton kone vie kuitenkin Tomin konkurssiin. Anne etsii Tomia, ja Baba vakuuttaa Tomin edelleen kaipaavan häntä. Nick Shadow vie Tomin hautausmaalle ja vaatii maksuksi palveluksistaan Tomin sielun. Tom saa kuitenkin mahdollisuuden: hänen pitää arvata kolme pelikorttia oikein. Tom säilyttää sielunsa mutta menettää järkensä ja päätyy mielisairaalaan. Anne löytää hänet ja laulaa hänelle viimeisen kehtolaulun.

Teos perustuu löyhästi William Hogarthin kahdeksaan maalaukseen 1730-luvulta.

Maalauksissaan William Hogarth kuvaa nuorukaisen tietä nautintojen kautta turmioon. Igor Stravinsky löysi kuvista aiheen oopperaan. Mukaan on lisätty aineksia Faustista.

Suomen Kansallisoopperan orkesteri
Eivind Gullberg Jensen kapellimestari - conductor
Tom Rakewell Steve Davislim, Anne Hanna Rantala, Nick Shadow Jaakko Kortekangas, Baba Päivi Nisula, Trulove Koit Soasepp, Sellem Mika Pohjonen

La 9.4. klo 18.50
› Suomen Kansallisooppera - › Finnish National Opera
Suoratoisto alkaen klo 18.50 - Live Webcast at 6.50 pm (UTC+3)
› Yle Radio 1 klo 18.50

Kommentit