Hyppää pääsisältöön

Perjantaisarja 13

Fabio Biondi, kapellimestari ja viulu
Davide Livermore, visualisointi

Francesco Geminiani: La foresta incantata (Lumottu metsä)
Jean-Philippe Rameau: Les Boréades

ENNEN KONSERTTIA klo 18 päälämpiössä taiteilijatapaaminen:
Fabio Biondi

Perjantai 29.4.2016
Helsingin Musiikkitalo
Kuuntele suora lähetys Yle Radio 1 klo 19.03
Katso suora videolähetys alkaen klo 18

Fabio Biondi
Fabio Biondi Kuva: Emile Ashley fabio biondi

Fabio Biondi on niin vannoutunut barokkimusiikin pölyjenpyyhkijä, että hän varmaan kahlitsisi itsensä Guarneri-viuluunsa, ellei se haittaisi keikkailua. Geminiania nimitettiin Il furibondoksi, raivoisaksi, koska hänen sointunsa pyörivät niin väkkärään. Aikalaisten mielestä mies päihitti mennen tullen Corellit ja Händelit. Mutta mikä auttaisi sotien kiusaamaa ihmiskuntaa? Ja mitä metsä meille merkitsee? Näytelmämusiikkiin laadittu elokuva herättää runoilija Torquito Tasson pohdinnat henkiin.
Teksti: Susanna VälimäkiJean-Philippe Rameau: Les Boréades, kuoleman jälkeen julkaistu teos, 1764. Alkuperä: Bibliothèque Nationale de France, Paris. Rés.Vmb Ms4 et Vm² 398. Copyright 1982, 1998 & 2001 Alain Villain, Editions Stil, Paris.

Tapahtuman tiedot

Liput: alk. 30 / 25 / 20 / 18 (eläk.) / 8 €

Väliaika noin klo 19.50. Konsertti päättyy noin klo 20.55.