Hyppää pääsisältöön

Kamarimusiikkifestivaali The Grand Tour / Barokki!

Konserttiin on vapaa pääsy, mutta vapaalippu tulee noutaa Musiikkitalon naulakkohenkilökunnalta konserttipäivänä. Lippuja jaetaan sekä lauantaina (14.5.) että sunnuntaina (15.5.) klo 11 alkaen saman päivän konsertteihin. Paikkoja on rajoitetusti. Saliin mahtuu 200 kuulijaa / konsertti.

Konsertissa ei ole väliaikaa. Konsertti päättyy noin klo 14.15.

Rooman kirkkoja
Rooman kirkkoja Kuva: Seppo Sarkkinen / Yle Kuvapalvelu rso:n kamarimusiikkifestivaalin kuvituskuva rooman kirkkoja

Muusikon elämä on suuri kiertue. Kiertue vie muusikon vieraille maille opiskelemaan ja konsertoimaan, mutta samalla hän herkistyy kuuntelemaan sisintään. Vierauden ympäröimänä moni löytääkin oman minuutensa.

Italian kulttuurin rikkaus on ainutlaatuista. Myös luonto ja ilmasto ovat vuosituhansien aikana tähän myötävaikuttaneet. Toscanan valossa syntyy taidetta lähes tarkoittamatta, ja Italian eri viinialueilla kypsyvistä rypäleistä tehdään maailman parhaimpiin kuuluvia viinejä.
Keksintöjä, tiedettä, taidetta, musiikkia, ruokakulttuuria ja uskonnollista pyhyyden tavoittelua on kulkenut pitkin Rooman valtakunnan teitä. Alppien pohjoispuolelle on Italiasta lähetetty käsikirjoituksia ja maalauksia, ja nuoret tieteen- ja taiteen tekijät eri maista ovat suunnanneet opintomatkansa vaivoja ja vaaroja pelkäämättä italialaisten mestareiden luokse.

RSOn muusikot tekevät kiertueen tällä kertaa yleisön ehdoilla. Soitamme kaikki konsertit yhteisessä musiikillisessa kodissamme Musiikkitalossa. Musiikki saa matkustaa meidän sijastamme ja kuljettaa meitä mukanaan. Kaikkia niitä teitä pitkin, jotka vievät Roomaan.

Hämeenlinnassa 19.3.2016
Jukka Rautasalo, sello

Hannu Vasara, Kaisa Kallinen & Pasi Eerikäinen, viulu
Riitta-Liisa Ristiluoma, Ritva Kaukola & Jakob Dingstad, alttoviulu
Jukka Rautasalo, sello & diskanttigamba
Timo Alanen, sello & tenorigamba
Miika Uuksulainen, sello & bassogamba
Teemu Kauppinen, kontrabasso & violone
Tommi Aalto, mandoliini
Jouko Laivuori, urut ja cembalo
Outi Paananen, lausunta

François Couperin:Le Parnasse, ou L’Apothéose de Corelli
Argancelo Corelli: Sonata a 3 D-duuri
John Coprario: Kaksi fantasiaa kolmelle gamballe
Olli Virtaperko: In nomine 'Shivering', kantaesitys
Antonio Vivaldi: Konsertto mandoliinille ja jousille C-duuri
J. S. Bach: Brandenburgilainen konsertto nro 3