Hyppää pääsisältöön

1.2. Keskiviikkosarja 9 / MUSICA NOVA HELSINKI

Liput: 8–33 €.

Väliaika noin klo 20.05. Konsertti päättyy noin klo 21.30.

säveltäjä Andrew Norman
säveltäjä Andrew Norman Kuva: Jesse Anderson Andrew Norman
Joka toinen talvi Suomen suurin uuden musiikin festivaali, Musica nova Helsinki, tykittää piristeensä Helsingin konserttielämään aina RSO:ta myöten. Konsertin kohuteokset ovat kahden nuoren suomalaissäveltäjän: Zinovjevin uutuus ja Hillin Reachings, joka voitti Kaija Saariahon tuomaroiman Toru Takemitsu -sävellyskilpailun (2015). Van der Aa taas on rennon, hauskan ja särmikkään nykymusiikin kärkinimiä ja Andrew Normanin Play voitti juuri merkittävän Grawemeyer-palkinnon. Puikossa on festivaalin uusi taiteellinen johtaja, saksalainen André de Ridder.
Teksti: Susanna Välimäki

André de Ridder, kapellimestari
Nora Fischer, sopraano

Sauli Zinovjev: Batteria, kantaesitys (Ylen tilaus)
Michel van der Aa: Spaces of Blank
Sebastian Hilli: Reachings
Andrew Norman: Play, ensi esitys Suomessa

Musiikkitalo ke 1.2.2017
Kuvallinen suoratoisto alkaen klo 18.50
Yle Radio 1 klo 19.03