Hyppää pääsisältöön

15.2. Venäjän kiertue / Pietari

Hannu Lintu, kapellimestari
Nikita Boriso-Glebsky, viulu

Pjotr Tšaikovski: Joutsenlampi, sarja
Jean Sibelius: Viulukonsertto
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 3

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan logo
Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan logo suomi100 logo
RSO konsertoi ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Moskovassa, Viipurissa ja Pietarissa helmikuussa 2017. Kiertue on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

RSO on vieraillut Venäjällä useita kertoja. Ensimmäinen konserttivierailu tehtiin Paavo Berglundin johdolla Leningradiin vuonna 1963 ja viimeisin vuonna 2009, jolloin orkesteri soitti kaupungissa Pietari 1809 -merkkivuoden juhlakonsertissa Sakari Oramon johdolla.

”Venäläisellä musiikkikulttuurilla on ollut suuri vaikutus suomalaiseen säveltaiteeseen – Viipuri oli aikanaan värikäs musiikkimetropoli ja Pietarin läheisyys toi taiteilijoita ja vaikutteita Suomeen. On luontevaa suunnata konserttikiertue Suomen itsenäisyyden juhlavuonna juuri Venäjälle”, toteaa ylikapellimestari Hannu Lintu.

Tapahtuman tiedot

Pietarin Filharmonia