Hyppää pääsisältöön

10.3. Perjantaisarja 10

Liput: 8–33 €.

Väliaika noin klo 19.40. Konsertti päättyy noin klo 20.55.

Johannes Piirto, piano
Johannes Piirto, piano Kuva: kaapo kamu johannes piirto
Tämän konsertin jälkeen näkee enemmän ja syvemmin. Illan säveltäjät ovat kaikki symbolisteja, joiden musiikki vie järjentakaiseen aistihurmaan ja henkimaailmaan. Ravelin ja Klamin musiikki huumaa voimalla ja soitinnuksen säihkeellä. Raition ja Skrjabinin sävelluomat hypnotisoivat pyörivillä soinnuilla ja hapokkailla väreillä. Prometheuksen päättävä Fis-duuri on musiikin historian kuuluisin tajunnan laajennus. Illan solisti on uussymbolistinen säveltäjä-pianisti Johannes Piirto.
Teksti: Susanna Välimäki

Dima Slobodeniouk, kapellimestari
Johannes Piirto, piano
Musiikkitalon Kuoro, valm. Jani Sivén

Maurice Ravel: Alborada del gracioso
Uuno Klami: Pianokonsertto nro 1 ”Une nuit à Montmartre”
Väinö Raitio: Kuutamo Jupiterissa
Aleksandr Skrjabin: Prometheus

Musiikkitalo pe 10.3.2017
Ennen konserttia klo 18 päälämpiö: Väinö Raitio ja Uuno Klami - suomalaisen modernismin pioneerit. Toimittaja Heikki Valstan haastateltavana säveltäjä Lotta Wennäkoski ja kapellimestari Dima Slobodeniouk.
Kuvallinen suoratoisto alkaen klo 17.50
Yle Radio 1 klo 19.03