Hyppää pääsisältöön

7.4. Perjantaisarja 12

Liput: 8–33 €.

Väliaika noin klo 19.55. Konsertti päättyy noin klo 21.05. Myöhäisillan kamarimusiikki päättyy n. klo 21.40.

Isabelle Faust, viulu
Isabelle Faust, viulu Kuva: Felix Broede Isabelle Faust
Isabella Faustin surrealistinen tapa soittaa Alban Bergin viulukonsertto on jotakin aivan uutta ja erilaista. Sen huomaa runsaasti palkitulta levyltäkin. Faust kiittää Prinsessa Ruusunen -nimistä Stradivariustaan, jonka ylimaallinen sointi sopii oudosti hohtavaan, ”enkelin muistolle” omistettuun teokseen. Siispä kiireesti konserttiin, sillä ”elämä on liian lyhyt huonolle musiikille”. Näin sanoo säveltäjä-kapellimestari Heinz Holliger, joka tunnetaan myös modernismin kärkisäveltäjien suosikkioboistina.
Teksti: Susanna Välimäki

Heinz Holliger, kapellimestari
Isabelle Faust, viulu

Heinz Holliger: Tonscherben
Alban Berg: Viulukonsertto
Robert Schumann: Sinfonia nro 2

Musiikkitalo pe 7.4. klo 19
Kuvallinen suoratoisto klo 18.50
Yle Radio 1 klo 19.03