Hyppää pääsisältöön

13.10. Perjantaisarja 3

Liput: 9–35 €

Konsertti ei ole väliaikaa. Konsertti päättyy noin klo 20.55.

Elokuva Aleksanteri Nevski
Elokuva Aleksanteri Nevski Kuva: European Filmphilharmonic Institute / Mosfilm aleksanteri nevski
Aleksanteri Nevski (1938) kertoo 1200-luvun Novgorodin ruhtinaasta, joka lyö saksalaiset ristiretkeilijät Peipsijärven jäälle. Prokofjevin musiikki on yhtä järisyttävä kuin Eisensteinin kuva. Vääristyneet vasket ja tunkkaiset soinnit kuvaavat saksalaisia, herttaisemmat puhaltimet ja jouset venäläisiä. Teos ilmentää niin toisen maailmansodan alkutunnelmia kuin ihmiskunnan ikuista hulluutta. Puikossa on elokuvamusiikin erikoismies Frank Strobel, ja kuolleiden kentän valituksen laulaa dramaattinen Anna Danik.
Teksti: Susanna Välimäki

FILMPHILHARMONIC EDITION
Film by courtesy of EUROPEAN FILMPHILHARMONIC INSTITUTE / Mosfilm,
Music by courtesy of Sikorski Musikverlage.

Frank Strobel, kapellimestari
Anna Danik, mezzosopraano
Musiikkitalon Kuoro, valm. Nils Schweckendiek
Sergei Prokofjev, musiikki
Sergei Eisenstein, ohjaus

Aleksanteri Nevski (Venäjä 1938)
Ennen konserttia klo 18 päälämpiö: Discussion between conductor Frank Strobel and journalist J. P. Pulkkinen on “Alexander Nevsky and Sergei Prokofiev as a cinema composer”. Tilaisuus on englanninkielinen.