Hyppää pääsisältöön

Meyerbeerin ooppera Pohjantähti Musiikkitalossa la 11.11. klo 19

Kohtaus Meyerbeerin oopperasta Pohjantähti.
Anu Komsi & Michael Leibundgut Kohtaus Meyerbeerin oopperasta Pohjantähti. Kuva: Ulla Nikula Anu Komsi,Giacomo Meyerbeer,Kokkolan oopperayhdistys,Michael Leibundgut

West Cost Kokkola Opera tuottaa itsenäisyyden juhlavuodelle 2017 Suomen historiaa viihdyttävästi peilaavan Grand Operan, Giacomo Meyerbeerin sävelteoksen Létoile du Nord, Pohjantähti. Teos on ranskalaisen oopperan mestariteos 1800-luvulta, joka kuvaa suomalaisia hauskasti suurvaltojen välisen vehkeilyn pyörteissä. Vuoden 1856 hilpeä ranskalainen musiikki kohtaa Karjalan metsät ja Suomenlahden sotatantereet.

Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri / Sakari Oramo
SibA Brass & Meyerbeer-oopperakuoro
Katariina - Anu Komsi sopraano, Prascovia - Anna Palimina sopraano, Natalie - Johanna Lehesvuori sopraano, Ekimonna - Annastiina Tahkola sopraano, Tsaari Peters - Michael Leibundgut basso, Gritzenko - Heikki Kilpeläinen baritoni, Ismail Danilowitz - Herman Wallen tenori, Georges Skawronski - Oliver Kuusik tenori.

Giacomo Meyerbeer Pohjantähti
3-näytöksinen ooppera vuodelta 1854
Libretto Eugène Scribe
Ohjaus Maria Sid

La 11.11.2017 klo 19
Musiikkitalo, konserttisali
Katso ooppera suorana Areenassa
Katso ooppera jälkikäteen täällä
Kuuntele suorana Yle Radio 1