Hyppää pääsisältöön

10.1. Keskiviikkosarja 9 / Beethoven-festivaali: VAPAUS

Hannu Lintu, kapellimestari
Jussi Nikkilä, ohjaus ja käsikirjoitus
Pietu Pietiäinen, valosuunnittelu
Yhteistyössä Yle Draaman kanssa
Johanna Rusanen-Kartano, sopraano (Leonore), Russell Thomas, tenori (Florestan), Tommi Hakala, baritoni (Pizarro), Robert Gleadow, basso (Rocco), Mari Palo, sopraano (Marzellina), Jussi Myllys, tenori (Jaquino), Arttu Kataja, baritoni (Fernando), Musiikkitalon Kuoro, valm. Jani Sivén
Puherooleissa: Esko Salminen (Beethoven) ja Kati Outinen (sisäkkö Rosalie)

Ludwig van Beethoven: Fidelio op. 72

RSO-festivaali Beethoven
RSO-festivaali Beethoven Kuva: Heidi Grönroos rso-festivaali
Beethoven kannatti tasa-arvoa, demokratiaa ja yleistä äänioikeutta. Oopperansa sankariksi hän laittoikin naisen, joka vapauttaa miehensä ja muut vääryydellä vankilaan teljetyt. Poliittista vainoa ja totuuden puolustamista käsittelevä teos koskettaa yhtä lailla Ranskan vallankumouksen, toisen maailmansodan, vuoden 1918 Suomen kuin Guantanamo Bayn aikaa. Johanna Rusasen myötä kuulija löytää oman sisäisen Leonorensa. Ohjaus ja käsikirjoitus ovat Jussi Nikkilän ja Beethovenia esittää Esko Salminen.
Teksti: Susanna Välimäki

Tapahtuman tiedot

Liput: 25–69 €