Hyppää pääsisältöön

Teeman elokuvafestivaali 2016

Teeman elokuvafestivaalia vietetään keskiviikosta sunnuntaihin 23.–27.11.2016. Luvassa ensi-iltoja, klassikoita, Oscar-voittajia, avantgardea, animaatiota, komediaa, dokumenttia ja draamaa. 15 pitkää ja yhdeksän lyhyttä elokuvaa, joista puolet tv-ensi-iltoja. Lisäksi intoilua elokuvista.

Teeman elokuvafestivaalin ohjelmisto 2016

15 pitkää ja 9 lyhyttä elokuvaa viitenä päivänä 23.–27.11.

Teeman elokuvafestivaalia vietetään keskiviikosta sunnuntaihin 23.–27.11. Luvassa ensi-iltoja, klassikoita, Oscar-voittajia, avantgardea, animaatiota, komediaa, dokumenttia ja draamaa. 15 pitkää ja yhdeksän lyhyttä elokuvaa, joista puolet tv-ensi-iltoja. Lisäksi intoilua elokuvista. Teeman elokuvafestivaalin ohjelmisto, olkaa hyvät!

Teeman elokuvafestivaali Areenassa

Buster Keaton palasi Areenaan.

Teeman elokuvafestivaalin 2016 elokuvista ovat jälleen katsottavissa Buster Keatonin viisi mykkäelokuvaa Teatteri, Naapurit, Syntipukki, Viikko rakennusmiehenä ja Kalpeanaama.

Kaksi kertaa Philip Seymour Hoffman: A Most Wanted Man ja A Late Quartet

Hienon näyttelijän kaksi viimeistä roolia.

Kaksi tv-ensi-iltaa, John le Carrén romaaniin perustuva intensiivinen trilleri ja jousikvartetin ihmissuhteita tutkiva hienovireinen draama. Kaksi surumielistä hahmoa, vakooja ja viulisti. Molempien pääosassa nähdään – valitettavasti viimeisiä kertoja – Philip Seymour Hoffman (1967–2014), sukupolvensa lahjakkaimpiin kuulunut näyttelijä. Tv-ensi-illat Teeman elokuvafestivaalilla 25. ja 27.11.

Moonrise Kingdom

Wes Andersonin ihana, symmetrinen elokuva teinirakkaudesta.

Wes Andersonin ihana, symmetrinen elokuva teinirakkaudesta. Uuden-Englannin rannikolle sijoittuvan komedian pääosissa ovat nuoret Jared Gilman ja Kara Hayward, aikuisrooleissa nähdään Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton ja Frances McDormand. Sunnuntaina 27.11. klo 15.30.

Viimeinen rooli eli Film on Buster Keatonin ja Samuel Beckettin yhteinen elokuva

Teeman elokuvafestivaalin loppunäytös on harvinainen tapaus.

Teeman elokuvafestivaalin loppunäytös on todellinen harvinaisuus, Buster Keatonin ja Samuel Beckettin yhteistyö vuodelta 1965. Film eli Viimeinen rooli on beckettiläinen, kaikesta turhasta riisuttu elokuva katsomisesta – eli elokuvan perusolemuksesta. Bonusraitana dokumentti Notfilm. 27.11. klo 22.20.

The Last Picture Show eli Viimeinen elokuva

1970-luvun alun mestariteos kuolevan pikkukaupungin nuorista

Joukko nuoria etsii aikuisuutta samalla kun pikkukaupunki kuolee hiljaa ympärillä 1950-luvun alun Texasissa. Pääosissa Timothy Bottoms, Jeff Bridges ja Cybill Shepherd. Peter Bogdanovichin mestariteoksen director's cut saa tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla lauantaina 26.11. klo 18.10.

Kauan sitten, kaukaisessa galaksissa: American Graffiti ei ole tästä maailmasta

Pekka Laine kirjoittaa elokuvasta, joka muljautti mielen.

"Rock’n’rollin ja epätodellisissa väreissä hehkuneen kuvaston yhdistelmä valkokankaalla oli lopullinen niitti. Kävi niin kuin monelle: flippasin." Pekka Laine kirjoittaa George Lucasin elokuvasta American Graffiti eli Svengijengi '62, joka esitetään Teeman elokuvafestivaalilla lauantaina 26.11. klo 20.15.

”Minä, silmä pimeässä”: Mika Taanilan Mannerlaatta-elokuvan liikehdinnät

Tytti Rantanen kirjoittaa lettristisestä elokuvasta.

"Kun ylittää lentokoneitse tarpeeksi monta aikavyöhykettä, voi tulla höpö olo. Tämä viistoutta ja vainoharhaa yhdistelevä kokemus on Mannerlaatan kerronnallinen sydän." Tytti Rantanen kirjoittaa Mika Taanilan ilman kameraa toteuttamasta kokeellisesta elokuvasta. Mannerlaatta saa tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla 26.11. klo 16.30.

The Wolfpack on elokuva kaikesta

"Tämä on elokuva, jossa on kaikki", toteaa Anu Silfverberg.

"Kaappasin ihmisiä ja paasasin heille asiasta: tämä oli elokuva, jossa on kaikki, elokuva joka käsittelee kaikkea. En tarkoittanut, että se on maailman paras elokuva. Tarkoitin vain että se käsittelee kaikkea." Anu Silfverberg kirjoitti esseen elokuvasta The Wolfpack, joka saa tv-ensi-iltansa 24.11. klo 20.30.

Suuri kauneus

Paolo Sorrentinon Oscar-voittaja rakastaa Roomaa.

Euroopan parhaana elokuvana palkittu ja parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin voittanut Suuri kauneus on pökerryttävän kaunis mutta kriittinen rakkauselokuva Roomalle. Ohjaaja Paolo Sorrentino vie katsojat päättymättömiin bileisiin ihanan elämän, taiteen, juhlinnan ja rappion keskelle.

Ammatti: reportteri

Jack Nicholson vaihtaa identiteettiä Antonionin elokuvassa

Jack Nicholson -sarjan päättävä Michelangelo Antonionin mestariteos on yhdistelmä modernia jännitystä, elokuvailmaisun täydellistä hallintaa ja syvää identiteettikriisiä. Jack Nicholson esittää Saharan kapinallisista juttua tekevää reportteria, joka omaksuu kuolleen asekauppiaan henkilöllisyyden. Naispääosassa on Maria Schneider.

Kaksi kertaa Philip Seymour Hoffman: A Most Wanted Man ja A Late Quartet

Hienon näyttelijän kaksi viimeistä roolia.

Kaksi tv-ensi-iltaa, John le Carrén romaaniin perustuva intensiivinen trilleri ja jousikvartetin ihmissuhteita tutkiva hienovireinen draama. Kaksi surumielistä hahmoa, vakooja ja viulisti. Molempien pääosassa nähdään – valitettavasti viimeisiä kertoja – Philip Seymour Hoffman (1967–2014), sukupolvensa lahjakkaimpiin kuulunut näyttelijä. Tv-ensi-illat Teeman elokuvafestivaalilla 25. ja 27.11.

Festivaalimusiikkia Spotifyssa