Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

19.9. Torstaisarja 2

Liput: 15-46 €

Väliaika noin klo 19.40. Konsertti päättyy noin klo 20.55.

kapellimestari Herbert Blomstedt
kapellimestari Herbert Blomstedt Kuva: J. M. Pietsch Herbert Blomstedt

Aikamme suuri kapellimestari palaa RSO:n eteen

”Herbert Blomstedt on meille siunaus”, sanoo intendenttimme Tuula Sarotie. Yli 90-vuotiaalle kapellimestarille RSO on yksi harvoista orkestereista, joissa hän edelleen vierailee säännöllisesti. Blomstedtin musikaalisuuteen yhdistyvät hänen seesteinen intellektuaalisuutensa ja valoisuutensa. ”Elämässä tärkeintä on olla vilpitön. Turhamaisuus löyhkää”, hän on tiivistänyt. Orkesterille Blomstedt haluaa välittää ennen muuta henkistä energiaa. Hän luopui aikanaan tahtipuikostakin, koska koki sen valtasymboliksi ja esteeksi elävälle musiikilliselle vuorovaikutukselle.

Klassisromanttinen ohjelmisto on Blomstedtin ominta. Joseph Haydnin viimeiseksi jääneen sinfonian finaaliosa asetti koko myöhemmälle sinfoniamuodon tulevaisuudelle kunnianhimoisen riman, jonka säveltäjät yhä tänään tuntevat.

Herbert Blomstedt, kapellimestari

Joseph Haydn: Sinfonia nro 104 D-duuri ”Lontoo”
Johannes Brahms: Sinfonia nro 2 D-duuri op. 73