Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Hannu Lintu & Jevgeni Sudbin

Liput: 9-36 €


Hannu Lintu esittelee erään suosikkipianisteistaan
Pietarilaissyntyinen, nuorena Saksan kautta Lontooseen asettunut Jevgeni Sudbin on kiistatta uuden vuosisatamme kiinnostavimpia muusikoita, jota on verrattu mm. Horowitziin. Perjantai-illan pohjoismainen läpileikkaus laittaa ajattelemaan maailmankolkkamme vaiheita. Grieg sävelsi skandinaaviseen mielenmaisemaan piirtyneen pianokonserttonsa nälkävuonna 1868, Nielsenin sinfonia syntyi, kun Eurooppa tokeni ensimmäisestä maailmansodasta ja kohtasi modernin.
Nuoren Ilkka Hammon (s. 1983) uusi orkesteriteos tähyää horisonttiin. ”Yksittäisistä sykähdyksistä ja impulsseista kasvaa lopulta dramaattinen matka, jossa levoton kulkija etsii tilaa, rauhaa ja avaruutta”, hän kertoo.

Hannu Lintu, kapellimestari
Jevgeni Sudbin, piano

Ilkka Hammo: On the Horizon, kantaesitys (Ylen tilaus)
Edvard Grieg: Pianokonsertto
Carl Nielsen: Sinfonia nro 5

Ennen konserttia klo 18 Alalämpiö:
Katsaus kauteen 2019–20 – esittelijänä ylikapellimestari Hannu Lintu

Väliaika n. klo 19.55. Konsertti päättyy n. klo 21.00.