Hyppää pääsisältöön

11.10. Perjantaisarja 3 / RSO-festivaali Magnus Lindberg

Seong-Jin Cho, piano

W. A. Mozart: Fantasia d-molli K 397
W. A. Mozart: Sonaatti B-duuri K 281
Franz Schubert: Wanderer-fantasia
Alban Berg: Sonaatti op. 1
Franz Liszt: Sonaatti h-molli

Konsertin suora lähetys Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.


Syksyn RSO-festivaali omistetaan Magnus Lindbergille. Kolmen viikon sisälle kiehtovasti kootut konsertit osoittavat, miten syvältä traditiosta kansainvälisesti menestyneimmän suomalaissäveltäjän juuret kasvavat. Hän tuntee länsimaisen musiikin läpikotaisin ja liittyy sen koko perinteeseen säveltäjänä, kapellimestarina – ja tässä avajaiskonsertissa pianistina.

Lindbergin rakkaus omaan soittimeensa välittyy viidessä merkittävässä pianoteoksessa, jotka muodollaan ja briljanssillaan ovat kukin vuorollaan näyttäneet kehityksen suuntaa. ”Kamppailin koko nuoruuteni sen valinnan kanssa, tuleeko minusta pianisti vai säveltäjä”, hän kertoo. Onneksemme saimme molemmat. Resitaalikonsertin soittaa raikas, hienostunut ja peloton muusikko Seong-Jin Cho, Chopin-kilpailun voittaja.

Tapahtuman tiedot

Liput: 9-36 €
Väliaika n. klo 19.50. Konsertti päättyy n. klo 21.