Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Läpileikkaus Magnus Lindbergin sävellystuotannosta

Liput: 9-35 €


Poikkeuksellisen värikäs konsertti läpileikkaa Magnus Lindbergin koko säveltäjäntaipaleen

Liike ja nopeat eleet kiehtovat Magnus Lindbergiä. Valtavat koneistot, kiihkeät lyönnit, äänitekstuurin asteittaiset muutokset joksikin uudeksi. Käsiala on tunnistettavissa, samoin kuin muodon taju, joka on kantanut läpi hänen uransa, vaikka viehtymys meteliin on vuosikymmenten aikana vaihtunut pikemmin kiinnostukseksi hiljaisuudesta. Tänään Lindberg kertoo olevansa romantikko vailla romantiikan ajan painolastia. Yhtä aikaa hän on modernistikin, samalla ristiriidattomuudella.

Kinetics on kirjoitettu RSO:lle vuonna 1989. Kahdelle lyömäsoittajalle, 2 pianolle ja elektroniikalle sävelletty Related Rocks on vuodelta 1997, ja tuore Triumpf att finnas till Edith Södergranin tekstiin on suuri kuoro- ja orkesteriteos Lontoon filharmonikoille 2018. Kiinnostavan heijastuspinnan Magnus Lindbergin teoksille tarjoavat Stravinsky ja Bach. Yksi konsertin neljästä pianistista on säveltäjä itse.

Lue lisää esiintyjistä.
Lue lisää teoksista.

Hannu Lintu, kapellimestari; Joonas Ahonen, piano ; Emil Holmström, piano; Jouko Laivuori, piano; Magnus Lindberg, piano; Piia Komsi, sopraano ; Anna Danik, mezzosopraano; Simo Mäkinen, tenori; Aarne Pelkonen, baritoni; Musiikkitalon Kuoro, valm. Nils Schweckendiek

Magnus Lindberg: Related Rocks
Igor Stravinsky: Les Noces
Magnus Lindberg: Kinetics
Magnus Lindberg: Triumf att finnas till, ensiesitys Suomessa

Ennen konserttia klo 18 Alalämpiö: Festivaali alkakoon! Säveltäjä Magnus Lindberg ja ylikapellimestari Hannu Lintu esittelevät ohjelmaa

Myöhäisillan kamarimusiikki:
Joonas Ahonen, piano
J. S. Bach: Toccata G-duuri BWV 916
Igor Stravinsky (sov. Agosti): Kolme tanssia baletista Tulilintu

Väliaika noin klo 19.55. Konsertti päättyy noin klo 21.15. Myöhäisillan kamarimusiikki päättyy noin klo 21.55.