Hyppää pääsisältöön

18.10. RSO-festivaali Magnus Lindberg - Dialogit

Tapiola Sinfonietta
Magnus Lindberg, kapellimestari
Laura Mikkola, piano
Pekka Kuusisto, viulu

Magnus Lindberg: Pianokonsertto nro 1
Magnus Lindberg: Viulukonsertto nro 1
Magnus Lindberg: Uusi teos, ensiesitys Suomessa (Ensemble intercontemporain -orkesterin tilaus)
J.S. Bach - Harrison Birtwistle: Bach Measures

Konsertin suora lähetys Yle Radio 1:ssä.

viulisti Pekka Kuusisto
viulisti Pekka Kuusisto Kuva: Felix Broede Pekka Kuusisto

RSO-festivaalin vierailukonsertti Temppeliaukion kirkossa

Kaksi huikean kiinnostavaa konserttoa Magnus Lindbergin uran eri vaiheista ovat kumpikin erinomaisia osoituksia hänen merkityksestään säveltäjänä. Vain kourallinen pianisteja maailmassa on uskaltautunut huippuvaikean ensimmäisen pianokonserton kimppuun. Laura Mikkola osaa sen ulkoa. Soiva ja detaljeista rikas teos osoittaa, ettei piano ole lyömäsoitin.

Kriitikoiden ylistämää viulukonserttoa pidetään yhtenä lajinsa hienoimmista vuosikymmeniin. Sen musiikki on paitsi virtuoottista, myös lyyristä. Lähivuosina Lindbergin musiikkiin on alettu liittää sibeliaanisia piirteitä, ja viulukonsertosta on löydetty mm. Sibeliuksesta muistuttavia kirkkaan valon sävyjä. Illan kolmas teos suurelle sinfonietta-kokoonpanolle kuullaan Suomessa nyt ensi kertaa. Siinä Lindberg jatkaa prosessiaan uusien harmonioiden parissa Tempus fugit -teoksensa jäljissä. Työnimenä on kamarikonsertto, joka elää aina kantaesitykseen Pariisissa kesäkuussa 2019. Säveltäjä itse johtaa festivaalin vierailevaa orkesteria Tapiola Sinfoniettaa.

Lindberg aloittaa useimmat työpäivänsä soittamalla puoli tuntia Bachia pianolla. Harrison Birtwistlen Bach-sovitukset punovat konsertin numerot yhteen.

Tapahtuman tiedot

Liput: 9-28 €
Koko kauden ja syksyn kausiliput ovat myynnissä 29.4.-3.8. Ticketmasterissa. Syksyn kertalippujen myynti alkaa 14.8.