Hyppää pääsisältöön

20.10. RSO-festivaali Magnus Lindberg: Sieluni veljet

Yuki Koyama, huilu; Christoffer Sundqvist, klarinetti; Fàtima Boix Cantó, klarinetti; Otto Virtanen, fagotti; Jussi Särkkä, fagotti; Tomas Gricius, trumpetti; Ricardo Pedrares Patiño, pasuuna; Matthew Winter, pasuuna; Emma Vähälä, viulu; Jukka Pohjola, viulu; Jakob Dingstad, alttoviulu; Anton Kukkonen, sello; Ossi Tanner, piano

Igor Stravinsky: Oktetto
Magnus Lindberg: Jousitrio ”Maguey de tlalcoyote”
Robert Schumann: Pianokvintetto

Magnus Lindberg soittaa gongia, kuva liittyy Kraft-teoksen orkesteriharjoituksiin 1991.
Magnus Lindberg soittaa gongia, kuva liittyy Kraft-teoksen orkesteriharjoituksiin 1991. Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen Magnus Lindberg

Sunnuntain kamarimusiikkihetkeen Magnus Lindberg tuo mukanaan sielunsa veljet Schumannin ja Stravinskyn

Orkesterilaisten kamarikokoonpanot tulkitsevat kolmen aikakauden estetiikkaa. Robert Schumann yhdisti pianon ja jousikvarteton pianokvintetoksi ja loi romantiikkaa puhtaimmillaan. ”Schumann on minulle aina läsnäoleva, aina opetuksia ja elämyksiä antava kollega”, Lindberg sanoo. Stravinskyn löytämisestä hän jatkaa: ”Stravinsky avasi portin sävelkielelle, jota tänään käytän edelleen.” Nimensä puolesta meksikolaishenkisen jousitrion Magnus Lindberg sävelsi sellisti Anssi Karttusen Zebra-triolle 2018.

Tapahtuman tiedot

Liput: 5-11,50 €
Koko kauden ja syksyn kausiliput ovat myynnissä 29.4.-3.8. Ticketmasterissa. Syksyn kertalippujen myynti alkaa 14.8.