Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Kraft & Aura


Kraft ja Aura – tästä konsertista puhutaan seuraavat kymmenen vuotta.

Magnus Lindbergin läpimurtoteos, ryöppyävä, valtava Kraft oli 1980-luvun puhutuin sävellys, Lindbergin oma Kevätuhri. Aura taas on 1990-luvun mestariteos, joidenkin mielestä ikuisesti Lindbergin paras teos. Molempia soittaa jo uusi sukupolvi muusikoita, mutta aina yhtä kutkuttavaa on etsiä täydennyksiä Kraftin vaatimiin lyömäsoittimiin esikaupungin romuttamoilta. Sävellyksissä on jo jotakin retroa – tai iättömyyttä, joka ulottuu yli ajan virtausten.

Magnus Lindbergin mukaan voimallisimpia hetkiä musiikissa ovat elävät konsertit. ”Kun konserttisalissa orkesteri keskittyy esittämään suurta teosta, ja samaan aikaan yleisö keskittyy kuuntelemaan sitä, siinä toteutuu musiikin voima parhaalla mahdollisella tavalla”, hän on sanonut. RSO:n ylikapellimestari Hannu Lintu ennustaa, että tästä konsertista puhutaan seuraavat kymmenen vuotta.

Hannu Lintu, kapellimestari; Magnus Lindberg, piano; Tuomas Lehto, sello; Giuseppe Gentile, klarinetti; Kazutaka Morita, patarummut; Naoki Yasuda, lyömäsoittimet; Juhani Liimatainen, elektroniikka

Magnus Lindberg: Kraft
Magnus Lindberg: Aura

Myöhäisillan kamarimusiikki:
Laura Vikman, viulu
Jouko Laivuori, piano
J.S. Bach (sov. Schumann): Partita nro 2 d-molli BWV 1004

Jäljellä vielä seisomapaikkoja hintaan 5-11,50€.

Väliaika noin klo 19.40. Konsertti päättyy noin klo 20.50. Myöhäisillan kamarimusiikki päättyy noin klo 21.30.