Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Gustavo Gimeno & Christoffer Sundqvist & Otto Virtanen

Liput: 9-36 €


Gustavo Gimeno johtaa Šostakovitšin 1. sinfonian

Šostakovitšin ensimmäinen sinfonia on oikeastaan konsertto orkesterille, sellainen solistinen haaste se on jokaiselle orkesterin jäsenelle. Vaikka hän sävelsi sen konservatorion päättötehtäväksi alle kaksikymppisenä, se sisälsi jo kaikki myöhemmin tutuksi tulleet musiikilliset eleet. Sinfonian jatkeeksi sopii konsertoiva teos kahdelle solistille, klarinetille ja fagotille.
RSO:n olemassaolon ytimessä on tukea uutta suomalaista säveltaidetta. Siksi on aina merkkihetki, kun kantaesitetään nuoren säveltäjän tilausteos suurelle orkesterille. Nuori Šostakovitškin sanoi ensimmäisen sinfonian kantaesityksen olleen hänelle kokemuksena kuin ”toinen syntymä”. Illan johtajaksi on ilo saada espanjalaiskapellimestari Gustavo Gimeno.

Lue lisää teoksista.
Lue lisää esiintyjistä.

Gustavo Gimeno, kapellimestari
Christoffer Sundqvist, klarinetti
Otto Virtanen, fagotti

Matti Heininen: towards the extraordinary adventures of Baron Munchausen, kantaesitys (Ylen tilaus)
Richard Strauss: Duett concertino TrV 293
Sofia Gubaidulina: Reflections on the theme B-A-C-H
Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 1 f-molli op. 10

Väliaika noin klo 19.40. Konsertti päättyy noin klo 20.40.