Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Hannu Lintu & Gerald Finley

Liput: 9-36 €


Pablo Nerudan rakkaussoneteissa rakkaus ei koskaan kuole

Kun yhdysvaltalainen Peter Lieberson sävelsi laulusarjaa viiteen Pablo Nerudan sonettiin, hän eli samalla Nerudan sanomaa henkilökohtaisesti: Ei ole rakkautta ilman surua. Bassobaritoni Gerald Finleylle kirjoitetun ja tiivissä yhteistyössä hänen kanssaan syntyneen sarjan säveltäminen alkoi 2007, jolloin Lieberson kaivatessaan hiljan menehtynyttä vaimoaan sai itsekin vakavan syöpädiagnoosin ja kävi läpi raskaita hoitoja. ”Mietin niihin aikoihin, pystyisinkö säveltämään enää ollenkaan”, hän kertoi. Nerudan teksteissä rakkaus on kuitenkin olemukseltaan päättymätöntä ja alati virtaavaa, ja niin myös Lieberson kohtasi sävellystyön aikana uuden rakkauden, sai lisäaikaa nähdä tyttäriensä aikuistuvan ja löysi uudelleen inspiraation. Lieberson menehtyi 2011.

Brucknerin viimeisen sinfonian sävellystyö eteni takkuisesti yhdeksän vuotta ja lopulta terveydeltään heikentynyt säveltäjä menehtyi ennen kuin neljäs osa ehti loppuun. Teos on omistettu ”rakkaalle Jumalalle”.

Lue lisää teoksista.
Lue lisää esiintyjistä.

Hannu Lintu, kapellimestari
Gerald Finley, baritoni

Peter Lieberson: Songs of love and sorrow
Anton Bruckner: Sinfonia nro 9 d-molli

Väliaika noin klo 19.40. Konsertti päättyy noin klo 21.15.