Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Hannu Lintu & Olli Mustonen

Liput: 9-36 €

pianisti Olli Mustonen
pianisti Olli Mustonen Kuva: Copyright Heikki Tuuli 2016 Olli Mustonen

Konsertti avaa Beethovenin 250-vuotisjuhlavuoden

Beethovenin syntymästä on 250 vuotta. Juhlavuoden avaukseksi sopii kuuluisa seitsemäs sinfonia, joka kohoaa mietteliäisyydestä ilon tanssiksi. Monelle sen kuunteleminen on paitsi tunteisiin käyvä, myös kehollinen kokemus.

Voi olla, että unkarilaisen Béla Bartókin musiikin lähestyttävyys johtuu kielisukulaisuuden mukanaan tuomasta rytmin ja sävyjen tuttuudesta. Yhtä kaikki, RSO:lla on tiivis ja palkittukin suhde Bartókiin. Viulukonserttolevytys toi orkesterille kansainvälisen äänitealan arvostetuimman Gramophone-tunnustuksen, ja nyt käynnissä on Bartókin pianokonserttojen kokonaislevytys Olli Mustosen kanssa. ”Hänen musiikissaan kuuluu koko musiikin menneisyys ja koko musiikin tulevaisuus. Se on hyvin ajatonta”, Mustonen on kuvannut.

Montenegrolaisen Suomessa asuneen Jovanka Trbojevicin musiikissa kuuluu hänen kotiseutunsa äänimaailma. Bartokin Pianokonsertto sen sijaan kumpuaa unkarilaisen kansanmusiikin rytmeistä. Säveltäessään 7. sinfonaansa, Beethoven työsti sovituksia irlantilaisista kansanlauluista. Yksi niistä - ”Save me from the grave and wise” - muodostaa sinfonian juovuttavan tanssillisten finaalin pääteeman.

Hannu Lintu, kapellimestari
Olli Mustonen, piano

Jovanka Trbojevic: Vertigo
Béla Bartók: Pianokonsertto nro 1
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 7 A-duuri op. 92

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.
Väliaika n. klo 19.50. Konsertti päättyy n. klo 21.