Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Faustin tuomio

Liput: 15-46 €

Faustin tuomion punainen tekstilogo mustalla pohjalla
Faustin tuomion punainen tekstilogo mustalla pohjalla Kuva: Heidi Grönroos Radion sinfoniaorkesteri

Määritelmiä kaihtamaton mestariteos

Faustin tuomio täyttää ylikapellimestari Hannu Linnun suuren unelman. ”Pidän sitä yhtenä orkesteri- ja kuorokirjallisuuden täydellisimmistä ja dramaattisimmista teoksista”, hän sanoo. Tämä on samanlainen konserttielämän merkkipaalu kuin hiljattain esitetyt Mahlerin 8. sinfonia ja Schumannin Kohtauksia Goethen Faustista. Kaikkia myös yhdistää Faustin tarina.

Ihmeellistä onkin, miten Faustin tuomio vaikuttaa kuulijaansa. Ooppera- ja vokaaliteosten määritelmiä kaihtamaton mestariteos on dramaattinen legenda, fantastisen vangitseva hybridi, jota kuunnellessa huomaakin aivan kuin katselevansa elokuvaa. Se ei jätä rauhaan, aivan kuten Goethen teksti ei jättänyt rauhaan Berlioz’ta. Hän luki sitä tauotta aterioilla, teatterissa, kadulla – ja sävelsi lopullisen version samalla vimmalla. Konserttitalven huipun kruunaavat huikeat solistit.

Hannu Lintu, kapellimestari; John Irvin, tenori (Faust); Florian Boesch, baritoni (Mefisto); Markus Suihkonen, basso (Brander): Tuija Knihtilä, mezzosopraano (Marguerite); Musiikkitalon kuoro, valm. Jani Sivén; Ylioppilaskunnan Laulajat, valm. Pasi Hyökki, Suomen Kansallisoopperan lapsikuoro, valm. Marge Mehilane

Hector Berlioz: Faustin tuomio op. 24

Ennen konserttia klo 18 Alalämpiö: Faust à la Berlioz – ylikapellimestari Hannu Lintu esittelee

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä 17.1. Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.
Väliaika n. klo 20.05 Konsertti päättyy n. klo 21.40.