Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Konsertit, kausi 2019-2020 pääkuva

Sakari Oramo & Anu Komsi

Liput: 9-36 €
Kevään kausiliput ovat myynnissä 4.-30.11.2019 Ticketmasterissa. Kevään kertalippujen myynti alkaa 11.12.

sopraano Anu Komsi
sopraano Anu Komsi Kuva: copyright Maarit Kytöharju Anu Komsi

Anu Komsin ja Sakari Oramon hieno ohjelma vie 1920-luvulle

Sekä Aarre Merikanto että samana vuonna syntynyt tanskalainen Rued Langgaard jäivät 1920-luvun teoksineen väärinymmärrettyinä sivuun. Merikannon ekspressionistinen Fantasia on vahva orkesteriteos, aikansa parhaita Suomessa. Myös Ekho V. A. Koskenniemen tekstiin on hienosti väritetty ja eheä sävellys, jonka Merikanto halusi soivan ”vilkkaasti, kertovasti, rakastavan naisen kaipuuta täyttymätöntä”.

Richard Strauss on yksi Rued Langgaardin myöhäisromanttisen sävelkielen vaikuttajista. Sinfonian lisänimi Det himmelrivende viittaa taivaan repeämiseen ja kumpuaa säveltäjän maailmankatsomuksesta, johon sekoittuivat protestanttisen uskon ohella katolisuus, teosofia ja mystisismi. Richard Straussin joutsenlaulut täydentävät illan. Kuoleman saa parhaimmillaan vastaanottaa näin levollisesti.

Sakari Oramo, kapellimestari
Anu Komsi, sopraano

Aarre Merikanto: Fantasia
Aarre Merikanto: Ekho
Rued Langgaard: Sinfonia nro 6
Richard Strauss: Vier letzte Lieder Trv 296

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä 22.1. Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä.
Väliaika n. klo 19.35. Konsertti päättyy n. klo 20.55.